Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Problemer med øre, søvn og ansiktsmerter. Kronisk bihulebetennelse

Spørsmål

Hei. Tar dette kort og punktvis. 1. Tett øre venstre side ca 7-8 år. Utlignes ved utblåsing, men går tilbake 2 sekunder senere. Vært x antall ganger til ØNH ved bla Aleris og på Majorstuen, uten resultat. 2. Vært til søvnutredning uten resultat. Føles utmattet på morgen, som jeg ikke har sovet, våkner for sent og konstant følelse av press i ansikt. Spesielt på morgen. 3. x antll runder hos fysio, manuell, osteopat grunnet smerter i nakke, brystrygg, thorax mv. Ble bedre ved massage av Scalene-muskler og Kinisiologitape. 4. Trener jevnlig etter et bra treningsprogram. 5. Ble for ca 4 år siden operert da A-Hus så på bildene Aleris hadde vurdert. De så da blant annet store nesepolypper, så de fjernet dem, skrapte visst noe bein og flerårig morgenhodepine forsvant da. Så hun på Ahus fortjener ros (etter 10 konsulatasjoner på Aleris)... Uansett: Har gjentakende bihulebetennelser, med press, gult puss mv. Begynte å massere og strekke kjeven for litt siden og begynner årenne både fra øyne og nese, så ser ut til noe kan ligge i muskelene der, kombinert med Scalene-musklene, både opp mot øret og bihulene med press og dårlig søvn. Kan falle i dyp søvn på 2 minutter. Har egen MR av bihuler et sted, men fant MR av Caput og ser ut til bihuler og nese fremkommer. Kan det være jeg må operere polypper/ nesemuslinger igjen. Evnt utvide bihuler med ballongdillitasjon, selv om det vistnok er god plass overalt. - forsøkt å skylle med saltvann flere ganger. ( kommer ofte ut neste dag.) Akkurat nå etter jeg begynte å strekke kjeve og massere, har jeg fått en eller annen form for betennelse eller lignende på ene siden, så det var lite smart. Kombinert med ny bihulebetennelse. Klarer du se noe på vedlagte MR som kan forklare pust/tetthet i drenering fra øret/bihuleproblemer/kjeve/. Er trøtt, press i ansikt, tett øre. SOver bedre med Tramadol. Takk! Har lagt ved bilder her og håper veldig de kan ses på.

Mann 34

Mann 34
Svar

Hei

Dessverre, så har jeg ikke mulighet for å se bildene, men det høres ut for meg som om du bør ta en runde til hos ØNH lege. Denne gangen anbefaler jeg deg å få en henvisning til offentlig ØNH poliklinikk for en vurdering (f.eks. AHUS, hvor du har vært tidligere).

Inntil videre anbefales fortsatt saltvannsskylling og bruk av reseptbelagt nesespray (f.eks. Nasonex/Avamys/Rhinocort), da det kan hjelpe på å få ned slimhinnehevelse i nesen, og forhåpentligvis bedre øretrompetens funksjon, samt forhindre at nesepolypper kommer tilbake. Det er viktig at du bruker denne nesesprayen daglig og at du følger pakningsvedlegget for hvordan den skal brukes.

God bedring og lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-