Plagsom tubedysfunksjon etter influensavaksine

Spørsmål

Født 1945, mann. Har i mange år nå hatt "rennende nese", siste år også plutselige nyseanfall, langvarige. Plaget med ørebetennelser, begge sider, i barndom og oppvekst. Behandlet med rensemiddel og deretter en type olje. Siste gang var katar på begge sider 1965, behandlet ukentlig hos ØNH i vel 2 mnd, siden bra til nå. 26.10,16 influvaksine, fikk lette influ-symptomer samme dag med hodepine og typisk betennelses sus i ørene. Dette har økt på. Fastlege anbefalte Mometasone nesespray. Ble bare verre. Oppsøkte annen lege, ble henvist ØNH, St Olav 09.01.17. Har fått time der 15.02.17. Sympt har økt på. Har kroniske dotter begge sider som ikke blir borte ved valsalvas manøver. Jeg har så lenge jeg kan huske hørt best på h-øret. Nå er jeg omtrent døv. Har periodevis vondt særlig på høyre side av hodet, noen ganger fryktelig støy i hodet, nesten ikke til å holde ut. Jeg er nok forundret over at jeg må vente så lenge på time hos spesialist. Har selv ringt St Olav for å høre om muligheter til en tidligere time. Svaret er at det er fullt. Jeg har nå 3 spørsmål: 1. Er det risikofylt å vente så lenge før utredning? 2. Har jeg rett til alt sykehusvalg for kanskje å få tidligere time? 3. Jeg har hatt en yrkeskarriere basert på "den gode samtalen", avhengig av musikk, spiller selv også. Blir "urolig" av å vente så lenge på mulige svar. Er det tillatt å spørre om du, ut fra ovennevnte opplysninger, kan si noe om dette kan behandles? Mange takk for svar

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Svarer på dine spørsmål i den rekkefølgen du stiller de:
1. Nei, du har en tubedysfunksjon av øretrompeten og i verste fall kan du utvikle væske i mellomøret. Dette er ubehagelig, men ikke farlig.
2. Du kan benytte fritt sykehusvalg, men siden du alt har time den 15. februar, er det kanskje lite trolig at du vil få time raskere et annet sted, men sjekk ut "frittsykehusvalg.no"
3. Dette er som sagt en tubedysfunksjon, og utover å forsøke valsalvas som du har gjort, kan man forsøke en kur med prednisolon 40 mg over 6-10 dager, samt huske å ligge med overkropp høyt om natten. Du kan be fastlegen om resept på prednisolon. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-