Pannehodepine og ulyd i øret etter flytur

Spørsmål

Hei, har akkurat vært i Spania for 1 uke siden og når jeg kom hjem så har jeg hatt kraftig hodeverk mellom øyene med pannen, utenom det så har jeg ulyd i høyre øre. Og jeg har vært kvalmen og har spydd på lørdagen 26 januar, har og gått opp 2 kg på de 2 siste ukene og vett ikke om det har noe sammenheng. Og jeg lure på hvordan jeg kan få hjelp eller få dette bort da jeg syns det er så vondt at jeg ikke klare og gjøre noe.

Kvinne 20

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Du er altså en ung kvinne på 20 år, som etter en tur til Spania har kjent følgende i en uke nå:


Hodepine i pannen / mellom øynene

Ulyd i høyre øre

Forbigående kvalme og oppkast en gang


Du spør her om hvordan du kan få hjelp og å få det til å forsvinne.


For å vite om man skal behandle noe, og hvordan, må man først vite hva det er man skal behandle, dvs få stilt korrekt diagnose.

Det kan jeg naturlig nok ikke gjøre over internett og uten å undersøke deg, men det er særdeles sannsynlig og nesten sikkert, at dette er en tilfeldig og forbigående infeksjon, som kroppens immunapparat vil ta hånd om. Det er f.eks. veldig vanlig å bli smittet på flyreiser, da mange mennesker sitter i samme resirkulerte luft i lang tid, berører de samme tingene m.v. Og at det på enhver flytur om vinteren vil være noen som er syke, er tilnærmet skråsikkert.

Jeg tenker at pannehodepinen din kanskje kan være en bihulebetennelse, noe som går over av seg selv, men som kan gå fortere over med antibiotika i noen tilfeller. Slimhinneavsvellende nesespray og smertestillende, f.eks. paracet, vil også vanligvis hjelpe mye, mens man venter på å bli frisk.

Ulyden i øret kan henge sammen med en evt luftveisinfeksjon som har ført til bihulebetennelse, og bihuler / kanalene til ørene og ørene henger tett sammen, og en får ofte symptomer fra disse samtidig, ved en infeksjon. En annen mulig forklaring på ulyden kan være midlertidig trykkskade ifra flyturen. Det er lettere å pådra seg, om man flyr mens man har en luftveisinfeksjon, hvilket du kan ha hatt. Enda en mulig forklaring er en vokspropp. Om du har det eller ikke, er noe en lege kan se ved å kikke inn i øret ditt, og hvis du har det, kan den enkelt og greit spyles vekk på legekontoret.


En engangsforeteelse med kvalme og oppkast behøver vi ikke å tillegge noen vekt, det kan tilskrives tilfeldighetenes konto. Det kan også være du har en virusinfeksjon som har gitt symptomer fra både luftveier (bihuler, ører) og magetarmsystemet, det er også vanlige ting, og forbigående.


Jeg er rimelig sikker på at dine plager vil avta etterhvert, men skulle det mot formodning dra i langdrag, kan du oppsøke lege for bli undersøkt, og å få vurdert om det skyldes en bihulebetennelse, og om den isåfall bør behandles med antibiotika.


Håper at det var grei informasjon. God bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-