Øresus

Spørsmål

Problemet jeg nu har fått er øresus som er konstant, og jeg synes det er veldig høyt, veldig plagsomt, lurer på hva jeg kan gjøre.
Har hvert hos ørelege og fått konstatert hørselskade. Jeg føler at problemet ikke blir tatt alvorlig nok og ber derfor om råd.

Relevante sykdommer/medisiner: Litt høyt blodtrykk 60/170 men det øvre trykket svinger veldig men er ikke over 170.

Mann, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Øresus kalles også tinnitus.
Der er en enorm mengde informasjon om dette på internett, søk da på tinnitus.
Der finnes også tinnitus-støttegrupper / samtalegrupper mange steder i Norge, og du kan få kontakt med disse gjennom Hørselshemmedes Landsforbund. Det vil jeg anbefale deg, for da kan du få snakke med andre i samme situasjon, og på den måten få gode råd og god informasjon.
Hørselshemmedes Landsforbund har en egen kontakt- og informasjonstelefon, dette nr er: 815 68 880. Denne synes jeg du skal forsøke, er sikker på at du får mye nyttig informasjon.
Hjemmesiden til dette forbundet er www.hlf.no/oslo/hlf.nsf
med en egen underlink til tinnitus.

Jeg synes også at artikkelen på følgende nettside:

http://home.c2i.net/flatens/tinnitus.html#news

er veldig god, med masse nyttige linker til diskusjonsgrupper på nettet, leger med spesialkompetanse osv.

Der er også veldig gode oversiktsartikler på Lommelegen.no, se vedlagte linker over.

Der er en rekke nye behandlingstilbud, bl.a. med maskering av lyden ved å legge på en annen lyd over øresuset, ved hjelp av et lite apparat, og også forskjellige tildels meget effektive teknikker hvor man kan lære seg å "koble ut" lyden.
Mange som har greid å takle sin tinnitus, sier at det gjelder å finne "av-på-knappen" inni hodet, slik at man greier å la være å "lytte på" suset, akkurat som man kan venne seg til andre lyder i tilværelsen.
Vi kjenner jo alle til fenomenet at vi ikke hører en lyd så lenge den er der, men først legger merke til at den faktisk har vært der hele tiden, når den forsvinner. F.eks. summingen fra en PC. Disse teknikkene man bruker mot tinnitus har en del av disse elementene i seg, og kan være veldig virksomme.

Her er så mye informasjon om tinnitus og behandlingsmuligheter i linkene jeg har vedlagt, samt de linkene jeg har nevnt ovenfor, at jeg ikke går videre inn i detalj på dette, men jeg er sikker på at du vil finne mye av interesse i artiklene jeg viser til.

Og så synes jeg altså at du skal kontakte Hørselshemmedes Landsforbund og finne ut hvem som er tinnituskontakt i ditt bosted, få kontakt med denne, og gjerne melde deg på et av kursene de holder. Jeg har selv hatt kontakt med mange pasienter som sier at de har hatt stor nytte av dette.

Jeg ønsker deg lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-