Øresus og svimmelhetsanfall

Spørsmål

Har ukentlig problemer med ørene. Får jevnlige episoder hvor jeg hører støy i venstre øre, blir tett i høyre øre og deretter en slags øresus i høyre. Noen ganger kan jeg føle meg litt ustø/en slags svimmelhet de første sekundene av episoden, men det varer svært kort(Max 10 sek). hjelper ofte å sette seg ned. Ingen nystagmus. Hele episoden kan vare fra 3-12 min, det varierer hvor lenge jeg har øresus.Vært til Ønh og tatt test hvor jeg hadde på briller og fokuserte på et punkt på veggen mens de rykket/bevegde på hodet mitt. Tatt høreprøve. Travle leger som virket som de ville bli fort ferdig.får derfor ikke mer hjelp fra Ønh-spesialister siden de ikke finner noe. Fikk beskjed om å bare fortsette å sette meg ned når jeg kjenner symptomene. Vet ikke hva den testen med brillene egentlig gjorde og hva de sjekket, kan du si noe om det?Alle tester normale, hørsel er perfekt. Ingen diagnose, legen utelukker Menieres. jeg er likevel redd for å ha en type meniere under utvikling. Kan de testene være med på å avkrefte meniere?har hatt ca 150 episoder over snart 4 år, burde jeg ved menieres da hatt hørselstap og at de derfor utelukker det? Har anfall i snitt 2 dager i uka nå, er det normalt så hyppig ved meniere?Gikk gjennom en tøff periode med samlivsbrudd og mistet jobben før dette startet. Kan det ha utløst dette og plage meg i så mange år? Kan det heller være blodtrykksfall eller angstanfall? Holder meg mye hjemme, redd for å få en kraftigere episode ute blant folk som gjør meg svimmel. Ingen leger har undersøkt selve ørene nøye. Tatt MR, normal. Har hatt plagene i snart 4 år, er det mulig dette nå er kronisk og skal plage meg livet ut? Har hørt om Fobisk postural vertigo, kan dette være det? Fastlege vet ikke hva mer han skal gjøre og har gitt meg opp. Er hjemme med baby 4 mnd og redd for at en kraftigere episode med mer svimmelhet skal skje mens jeg er alene

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg forstår godt at disse anfallene er slitsomme for deg. Meniere er en diagnose som kunne passet, men det er obligatorisk med hørselstap og det ville du ha hatt etter så lang tid, 4 år. Derfor er ikke dette sannsynlig årsak. Testen med brillene er å vurdere nystagmus, raske øyebevegelser. Det kan være diagnostisk. Du er blitt undersøkt grundig med ØNH spesialist og MR undersøkelse. Enkelte ganger finner man ikke noe diagnose. Det kan også tolkes positivt ved at symptomene etterhvert vil forsvinne. Blodtrykksfall er en mulighet, men det ser man gjerne ved rask oppreisning  f eks fra en stol. Spontant må det være en hjertearrytmi, og det ville du merket i form av hjertebank. Angstanfall er absolutt en mulighet og det er viktig å vurdere dette. Behandlingen er helt ulik. DSet at legene ikke har undersøkt ørene høres veldig rart ut med så klare symptomer fra ørene. Ørevoks, trommehinne? Jeg tror ikke du vil ha disse plagene resten av livet. Da ville man ganske sikkert ha funnet en diagnose som forklarer plagene dine. En begymring for dette bidrar mest sannsynlig til at plagene vedvarer. Fobisk postural vertigo er en utelukkelses diagnose hvor man ikke finner annen årsak. Det er en hyppig årsak til svimmelhet. Ja, det kan absolutt være årsaken, men det betyr bare at man ikke finner en forklaring på plagene. Det betyr også at årsaken aldri medfører besvimelse eller at det skal skje noe alvorlig slik at du ikke kan ta hånd om din baby ( besvimelse, fall mm)

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn