Øresus etter støy

Spørsmål

Jeg har et spørsmål angående øresus. Jeg har hatt problemer med litt øresus på et øre siden midten av juni. Etter det var jeg til ØNH lege, og han fant ikke noe galt. Men jeg har vært utsatt for støy etter dette, blant annet en brannalarm som gikk av ca en meter fra mitt hode nå på mandag. Etter det har øresuset vært konstant, slik at jeg har på en måte dunkelyder på ett øre og piping på det andre. Jeg er innlagt på sykehus, og det var her brannalarmen ble utløst. Legen her sier at hun tror plagene vil gå over, men jeg tviler på det siden jeg har hatt plager siden midten av juni. Jeg har tatt 3 audiometrier siden da, og alle er fine. Hvor stor sjanse er det for at øresus som er fremkalt av støy kan gå over? Vil det vere noe poeng å få en ny konsultasjon hos ØNH lege? Fins det behandling for slike plager?

Svar

Hei! Det er vanskelig å si om det vil gå over eller ikke. Støyskader kan bedre seg noe, og spesielt etter kortvarig støyeksponering. øresusen hadde du i forkant over tid. Det vil sannsynligvis ikke bedres. Det finnes ingen effektiv medikamentell behandling mot øresus. Kognitiv terapi har vist seg å være best. Ny vurdering av ØNH er nyttig for å kartlegge Evt hørselstap. Årsak til øresusen f eks ørevoks må utelukkes