Øresmerter

Spørsmål

Hei. Har smerter fra venstre øre og opp mot venstre side av hodet, med verk som nålestøtlignende smerter, med 20-40 sekunders mellomrom. Jeg har hatt det i 4 dager no. Om natta har eg ingen smerter, men det forverrer seg når eg beveger hodet litt fort. Eg har ein skade i øret som skal opereres i august. Virker som det kjem fra det øret. Kan det være at eg har fått ørebetennelse som slår opp i hodet mitt? Har vert ein del ute med mykje vind her hos oss. Har jobben min på båt. Håper på svar. Takk.

Mann 55
Svar

Hei.


Ja det er ikke utenkelig at du har en ørebetennelse, slik du beskriver disse symptomene. Det er en tilstand som går over av seg selv, og behandlingen er i første omgang paracetamol og slimhinneavsvellende nesespray som f.eks. Otrivin. Antibiotika er kun nødvendig om man har "problemører" eller hyppige ørebetennelser m.v., altså kompliserte tilfeller. Det har kun vart i 4 dager, og derfor synes jeg du skal se dette an noe, og ta paracetamol og nesespray. Slimhinneavsvellende nesespray virker på de smale kanalene mellom nesen og øret, slik at man bedre kan redusere eventuelt smertefullt trykk i innerøret. En annen grunn til å se dette an, siden det er en stor mulighet for at det kun er en ørebetennelse som går over av seg selv, er at det i disse tider med pågående coronaepidemi, er svært viktig å ikke oppsøke legekontor eller legevakter uten at man er kritisk syk. Dette for å redusere mulighet for smitte. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-