Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Øreproblemer

Spørsmål

Hei! Jeg har i ett par år slitt med svært ubehagelige øreproblemer, og til slutt fikk jeg en Kollega som er sykepleier til å bruke ett øre kamera, for å ta bilder av øregangen min. Jeg har vært hos fastlegen som har hendvist meg videre for noen mnder siden, der jeg ble møtt av en lege som verken så behovet for å undersøke meg sjikkelig i tillegg til at jeg følte at jeg ble møtt med lite forståelse og troverdighet på plagene mine. Da jeg nylig ble undersøkt av min kollega ved bruk av øre kameraet, så ble det tatt flere bilder av øregangen min som viser tydelig synlige flere store svarte flekker, rødhet, i tillegg til en Svart gjenstand som viser på dette bildet. Jeg kan også kjenne at det er noe hardt i midten av øregangen, som jeg ikke klarer få ut selv. Disse plagene har tatt opp mye av kverdagen min, og i tillegg til at jeg ikke har fått en sjikkelig undersøkelse av dette har gjort meg svært oppgitt. Dette er noen av bildene som er blitt tatt. Fastlegen gjorde en grov undersøkelse før han hendviste meg og klarte kjenne det harde området, samt se tendenser til svarte flekker, men med uvisshet om hva dette var sendte han meg videre der jeg ikke fikk noe nærmere hjelp. Jeg kontakter lommelegen nå før jeg skal tilbake til fastlegen å bli hendvist på ny. Dette er utrolig slitsomt, så med lang tålmodighet har jeg ikke klart å vente en uke. Håper på tilbakemelding.

Svar

Hei

Har forsøkt å studere bildene som er blitt tatt av ditt øre. Det eneste jeg med sikkerhet kan se og uttale meg om, er en helt normal trommehinne, enkelte steder med ørevoks og kanskje et lite området hvor det er litt rødt i huden. Slike røde områder ser man ganske ofte, og det skyldes som regel en liten blodutredelse i huden. Dette ses spesielt hos de som bruker Q-tip eller lignende. 

Uten en skikkelig beskrivelse av dine plager, så er det vanskelig å si hva dette dreier seg om. Be fastlegen din om en henvisning til en ØNH spesialist, så tenker jeg at du kan få en forklaring på dine plager.

Beklager at jeg ikke kan hjelpe deg med dette! God bedring og lykke til!