Øreplager - kan det være voks igjen?

Spørsmål

Har siden november i 2001 hatt en litt plagsom følelse i mitt venstre øre. Var hos legen min i januar i år og han undersøkte øret og kom frem til at det var ganske mye voks ganske langt inne i øregangen. Hørselen min var ikke på noe vis nedsatt slik den gjerne blir når man har mye ørevoks.

Han skylte ut voksen og forsikret seg om at alt var borte. Jeg fikk høre at jeg var blitt litt rød i øregangen og at det sannsynligvis var årsaken til at jeg gikk rundt med denne følelsen av tildels litt verk og til dels litt trykkende, pressende følelsen i øret. Han mente at det ville gå over av seg selv.

Dette er nå over seks måneder siden, og fremdeles har jeg denne
følelsen av svak verk og et slags press inni øret. Lurer på om jeg skal kontakte legen på nytt eller om dette er noe jeg kan slutte og bekymre meg for.

Har et spørsmål til, i begynnelsen av juni klarte jeg å forstue ankelen min. Det meste av smertene er nå borte, men jeg er fremdeles litt hoven i området i og ved "den store kulen" på utsiden av ankelen. Er det normalt?

Er ellers frisk.
Håper på svar.

Medisiner: Trionetta

Kvinne, 32 år

Svar

Hei!

Det kan godt tenkes at du har øregangseksem eller infeksjon, og dette kan behandles med øredråper. Det er vel lite trolig at det er mer voks som gir deg disse plagene på nytt.
Du kommer nok ikke unna en ny undersøkelse hos legen hvis dette plager deg. Sannsynligheten for at det er noe farlig er svært liten.

En forstuet ankel kan være vond og hoven i lang tid etter selve hendelsen, og det er ikke uvanlig at det selv etter 5 uker kan være plager av dette. Du kan bruke et elastisk bind rundt ankelen og bør trene i form av spaserturer eller lett jogging for å bygge opp muskulaturen i ankelregionen.