Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Neseblødning

Spørsmål

Jeg har et spørsmål om neseblod. Jeg er i god form, jogger flere ganger uka, i tillegg til daglige gåturer 7-8 kilometer og har innimellom neseblod spesielt fra venstre nesebor. Noen ganger starter det selv om jeg ikke er i aktivitet. Det stopper greit etter noen minutters hardt trykk mot neseboret.

Tror ikke høyt blodtrykk er årsaken, snittmålingen siste 14 dager er 118/75 målt i alle situasjoner: Morgen, kveld, før/etter jogging og ved neseblødningen.

Jeg benytter følgende medisiner: Zarelto 20mg-Metoprolol 12,5mg-Omnic 0,4mg-Ifirmasta 15mg morgen og kveld-Atorvastin 40m- Ezetimib Krke 10mg-Kosttilskudd Magnesium 300mg

Spørsmål 1: Er det sannsynlig at noen av disse medisinene er årsaken til neseblødning? Spørsmål 2: Fastlegen har foreskrevet Aprovel 150mg mot høyt blodtrykk, apoteket leverer ut Ifirmasta 150mg. Bør jeg benytte Aprovel 150mg selv om jeg må betale mellomlegget selv?

Mann 78

Mann 78
Svar

Du er i god form og jogger flere ganger i uken. Du blør neseblod spesielt fra venstre nesebor. Du benytter blant annet Xarelto 20 mg, og denne medisinen gjør at selv små blødninger ikke nødvendigvis stopper.

Selve årsaken til neseblødningen kan være at du har et sår i fremre delen av nesen (Locus Kieselbachi). Du kan be fastlegen om en henvisning til Øre-Nese-hals lege for behandling av dette.

Ved funn i dette området, kan man da enten brenne eller etse i dette området, for derved å redusere sannsynligheten for at du skal blø der i fremtiden. Både Aprovel og Ifirmasta inneholder Irbesartan, som er virkestoffet i begge medikamentene. Du kan derfor trygt bruke Ifirmasta 150 mg istedet for Aprovel.