Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nasofaryngitt som bivirkning av Candesartan?

Spørsmål

Tusen takk for svar.I tillegg har jeg problem med å puste godt gjennom nesen-føler det tetner til ved neseroten.Følelse av hoven tunge.Svimmelhetsanfall to ganger siste sykehusinnleggelse,uten noen alvorlige funn.(hjerte-hode).Har fått diagnose ansiktsdystoni får jevnlige injeksjoner med botox for dette.Kan vel ikke bråslutte med Candesartan -?

Kvinne 66
Svar

Hei igjen.


Som vi snakket om sist, så kan det være at slimet du føler du må svelge unna, kommer fra bakre deler av nesen / øvre deler av svelget, og at det kan være en bivirkning av Candesartan. Den kan gi det som kalles nasofaryngitt, betennelsesaktige forandringer i nese og øvre svelg. Det kan meget gjerne være at følelsen av tetthet i nesen er en del av samme sannsynlige nasofaryngitt. Egentlig regner jeg det som ganske sannsynlig, og denne tettheten i nesen du beskriver, bare øker min mistanke om dette. 

Hvorvidt du skal bråslutte med Candesartan eller skal trappe den ned, må du ta opp med fastlegen din, for det avhenger av din blodtrykkshistorikk, risikofaktorer for hjerte-karsykdom m.v. I de fleste tilfeller vil en kunne bråslutte med den, og heller sikre seg mot for stor blodtrykksstigning ved å følge blodtrykket ditt hos fastlegen. 

Ha det bra og lykke til.