Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mye slim i halsen. Skyldes det min reflux, eller noe annet?

Spørsmål

Hei. Jeg har vært plaget med reflux ( sur opptstøt) i masse år nå. Har medisin til dette som fungere meget bra, var for 1 år siden og tok gastroskopi, hvor de gikk ned i maven for sjekk siden jeg hadde en del ubehag . De fant ikke noe spesielt annet enn noen polypper som de fjernet. Men det jeg plages med er slimdannelser i halsen, det har jeg hatt i et par 3 år nå. Dette nevnte jeg for legen når jeg var og svelget slangen, men han mente det ikke jeg ikke trenge bekymre meg for, men jeg er ikke så bekymret, det er bare utrolig plagsomt . Jeg merker ikke noe forskjell på morgenen etter nattesøvn eller ut på dagen. Har dette hele tiden, noen ganger er det mer enn ellers. Er dette noe som kan gjøres med, eller må jeg bare leve med dette ?

Mann 50
Svar

Hei.


Du er altså en 50 år gammel mann, som i to-tre år har vært mye plage med slim i halsen. Du har reflux, og får medisiner som du mener virker bra mot dette. 

Du spør om det er noe som kan gjøres med din slimdannelse.

For å finne svar på det, må en først vite noe om årsaken.

En mulighet er din reflux, men det behøver jo slett ikke å være årsaken. Jeg tenker derfor at du bør oppsøke fastlegen din om du vil finne svar og eventuelle løsninger på dette. Avhengig av hva din leger finner, så kan det da bli aktuelt med videre undersøkelser hos en ØNH-lege, evt også lungelege, for å se etter andre forklaringer enn din reflux. Hvis det er din reflux som er årsaken, så kan du diskutere med legen din om du bør endre dosering eller forsøke annen medisin.


Svaret på ditt spørsmål er altså ja, -det kan godt tenkes at dette er noe som du kan gå hjelp for, men forutsetningen er naturligvis at en først vet hva en skal behandle, og det er noe det er mulig at det går an å finne ut av.


Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-