Morbus Meniere og flyging

Spørsmål

Hei,
Jeg sliter til vanlig med litt svimmelhet. Har anfall med karusell-svimmelhet og øresus, og er under utredning med mistanke om meniere. Ikke påvist enda, da jeg ikke har hørselstap. Neste uke skal jeg ut å fly. Vil det kunne forverre svimmelheten eller føre til anfall? Når jeg får anfall kjenner jeg først et trykk og en dott i øret, så er redd for at å fly skal tulle med hodet mitt når det gjelder denne trykk-følelsen.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Det går vanligvis bra med flyging og Meniere pasienter. Det trykket man bygger opp er ikke i mellomøret men i det indre øret, i selve sneglehuset og balanseapparatet, og disse er ikke så påvirket av den relativt lille trykkendringen vi opplever i vanlige trykkabiner ombord på fly. Mitt råd er å leve så normalt som mulig, og ikke forsøke å forutse når evt meniere anfall måtte oppstå. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn