Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Menieres sykdom eller bivirkninger av medisiner?

Spørsmål

Hei! Jeg begynner å bli bekymret for at jeg kan ha Menieres eller hva det kan feile meg. Hver gang jeg er i fysisk aktivitet så mister jeg plutselig hørselen på en måte. Det bare suser i ørene mine, og jeg får dotter i ørene og blir helt rar i hodet. Jeg blir også noen ganger dårlig slik at jeg må legge meg ned litt. Det er et problem når jeg trener hesten min for eksempel. Har ikke så mye svimmelhet. Dette har foregått i flere år. Det ene øret mitt får jeg nesten ikke renset, for det er så smertefullt. Og det er det øret som er verst også. Idag har jeg hatt dottfølelse, øresus, helikopterlyd i øret, hjernetåke og jeg har vært småkvalm og hatt hodepine. Det var etter sex det begynte idag. Og sånn blir jeg ofte etter sex, når jeg skal reise meg opp. Da er det i gang. Har vært på øre nese hals. Hørselen var fin, men de mistenkte menieres. Men de var usikre og kunne ikke si noe mer om det. To år siden. Legen har sett i øre kjapt, uten funn. Hva feiler det meg? Hva kan jeg gjøre? Veldig fortvilet.

Kvinne 26
Svar

Hei.


Jeg forstår godt at du lurer på hva årsaken til disse plagene er, og ønsker en forklaring. Men som du sikkert forstår, har jeg ikke muligheten til å stille noen diagnose over nett og uten mulighet til å undersøke deg, snakke med deg m.v. Men jeg kan tenke litt høyt omkring det du forteller her, og gi deg noen råd.


Jeg ser under "tilleggsopplysninger" at du bruker Cipralex og Aerius. Da er bivirkninger noe en alltid bør tenke på, om en ikke finner andre årsaker til en pasients plager og symptomer. Cipralex kan gi det som heter ortostatisk blodtrykksfall, hvilket betyr at blodtrykket faller (midlertidig) når en reiser seg fra sittende eller liggende stilling. Det kan gi slike plager som du beskriver her, og er derfor helt klart en mulighet. Du kan og bør derfor sjekke hos fastlegen din om du har det. Da måler legen blodtrykket liggende og stående og ser om det faller når du reiser deg.

Cipralex kan også gi tinnitus, og det er jo på en måte det du beskriver her, med susing i ørene og helikopterlyd.

Aerius kan gi svimmelhet og hjerterytmeforstyrrelser. Hjerterytmeforstyrrelser kan gi en rekke plager, inklusiv svimmelhet.


Videre så ser jeg at ØNH-spesialister ikke utelukket at du har Menieres sykdom, og det synes jeg også er en reell mulighet her. Derfor, og ikke minst fordi dine plager vedvarer, så synes jeg du bør vurderes påny av ØNH-lege nå, siden det er to år siden sist. Ta det opp med fastlege.


Du for også plager og symptomer etter sex. Det er velkjent at noen mennesker kan få en rekke symptomer etter orgasme, og det heter "post orgasme syndrom". Blant annet kan en oppleve svimmelhet som en del av dette "post orgasme syndromet". 


Det er de tanker jeg får når jeg leser det du forteller om her, og jeg håper at noe av det i beste fall kan hjelpe deg til å komme videre med dette. Lykke til.




Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-