Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lymfeplakk i halsen?

Spørsmål

Hei! Har de siste 2 mnd hatt en følelse av litt opphovning/fortykkelse i ganen foran drøvel ( Se vedlagt bilde med sirkel ) Har ikke vondt i halsen, er også litt rødt i området der. Føler av og til når jeg trener eller anstrenger meg at det blir litt trangt fra mellom gane og svelg, føler da at jeg lager en slags snorkelyd når jeg drar inn pust. ( Skjer bare en og annen gangen ) Ellers ingen andre symptomer. Kan det være noe allergi ? Har ganske mye gress, pollen, bjørk, osv. Har zyrtec tabletter men har ikke begynt på de... Noen forslag eller bare se det ann ?

Mann 37
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og synes at jeg muligens, men ikke sikkert ser et litt lysere / gulaktig parti der du beskriver. Dette kan kanskje se ut som en del av ringen av lymfeplakk som sitter rundt svelget. Det er en normal del av ditt immunforsvar. Les gjerne mer om det her, i et tidligere svar fra ØNH-lege Mads Moxness:


https://www.lommelegen.no/øre-nese-og-hals/legesvar/lymfeplakk-over-svelgveggen/69003184


Du spør om det kan skyldes allergi. Det synes jeg kanskje er litt mindre sannsynlig, siden det er så lokalt, mens allergi ville gitt mer generelle og subjektive symptomer i tillegg. Hvis du er allergiker, kan du saktens begynne på Zyrtec tabletter og se om de hjelper.


Hvis dette er noe som skulle øke på i størrelse eller du får andre symptomer i tillegg, er det riktigere å få din lege til å ta en titt på dette, siden det ikke er noen fullgod undersøkelse å kun se et fotografi, slik jeg kan gjøre her. 


Ha det bra.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-