Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Luftveisinfeksjon og hjemreise

Spørsmål

Hei

Jeg er i Asia på ferie, og har fly hjem til Norge i morgen tidlig.

Symptomer: Sår hals begynte ca 13.des (6dager siden)og sykdom med tørrhoste fra 15.des (4dager siden)

Sår hals, Tørrhoste, feber, hodepine, litt slapp. Siste timene har det også knyti seg litt mer i brystet med en liten knitrelyd som kun jeg kjenner men ikke høres utenfra. Feberen er fortsatt ganske høy, men har ingen svettetokter og frysninger slik som igår. Har også hatt litt vondt i ørene, spesielt på natta siste pr nettene - men klarer å utligne. Ingen rennende nese eller nysing. Allmenntilstanden min er redusert, men den er også bedre enn igår. Har noen hovne lymfeknuter på halsen, litt muskelvondt spesielt i nakken og øvre rygg etter mye hosting (men kan fint bøye hodet i alle retninger)
Ingen utslett, litt blank i øya, litt rød bak i svelget (tidligere fjernet mandler), muligens noe hvit belegg på tunga, men er mer matt og blankt i munnhulen.

Det jeg er beskymret for nå er hjemreisen egentlig. Vil veldig gjerne hjem til jul og både lei stedet og sykdom.
Tror du det er noen fare for å bli stoppet på flyplassen? Pleier de å sjekke temperaturen til passasjerene?

På forhånd, takk.

Svar

Hei! Jeg tror du vil klare hjemreisen fint ut fra det du beskriver. De sjekker ikke tempratur på flyplassen. Sannsynligvis har du en øvre luftveisinfeksjon. Vær nøye med å få i deg rikelig med væske. Du kan gjerne kombinere paracet og Ibux som du kan få kjøpt på apotek. I tillegg bruk nesespray for å holde nese og øregang åpne. Dersom almenntilstanden er veldig dårlig er det mulig å kontakte en lokal lege på stedet der du er som kan ta hurtigprøver for å se om det kan dreie seg om bakteriell infeksjon.Jeg ønsker deg god bedring og hjemreise