Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Luftveisinfeksjon, nedsatt hørsel og flytur

Spørsmål

Hei. Jeg ønsker svært gjerne at dette spørsmålet blir besvart av en ØNH spesialist om denne er tilgjengelig. Kan ikke finne noen ØNH under de kategorier som jeg ser her. Hvis ikke må det være en som kan dette ØNH faget godt og kan svare på dette med noe profesjon, ikke bare generelt. Min problemstilling er oppsummert som følger. Jeg fikk en kraftig luftveisinfeksjon for 8 uker siden. dette medførte at jeg mistet delvis hørsel på begge ører. (for 6 uker siden) Dette er i bedrig nå. På det verste var kanskje 50% av hørsel borte, nå er det kanskje 25% Isch. Jeg har brukt en kortisonkur med 40 mg pr dag i 5 dager uten at dette hjalp noe særlig. Denne ble avsluttet for 14 dager siden. Jeg bruker nå Nasonex to ganger daglig. Bruker også Rhinoxin tabletter to ganger daglig. Jeg har IKKE tette bihuler og er heller ikke forkjølet eller syk på annen måte nå, det er kun den hørselen som er noe redusert. Når jeg utligner får jeg god kontakt med ørene, det spraker og smeller mye. Mitt spørsmål er som følger; Vi har planer om å ta Norwegian fly i jula fra Nord-Norge til Oslo. Er dette noe som er å anbefale, Hva er risikoen og er det evnt noen risiko ved å gjøre dette med de kriterier jeg har beskrevet ovenfor. ER det noen forhåndsregler jeg skal ta om jeg gjør dette i form av medisiner før jeg går ombord eller? Hva tenker dere om dette. Kort er mitt spørsmål, Bør/tør jeg og fly eller ikke? God jul.

Mann 54
Svar

Hei

Din sykehistorie tilsier at du fortsatt har væske i mellomørene, men at det fortsatt er noe væske igjen der. I og med at du har god kontakt med ørene, så ser jeg ingenting i veien med at du reiser med fly. Fortsett med bruk av Nasonex, dobbel dose. Anbefaler også at du skyller godt med saltvann like før du tar sprayen. Saltvann kan du lage selv (1 avskrapt spiseskje i 1 liten vann, kok opp så saltet løser seg og kjøl ned) eller kjøpe ferdiglaget på apoteket.

Evt. problem under flygning oppstår som regel ved nedstigning. Da blir trykket i mellomøret lavere enn kabintrykket. Derfor viktig at du utligner trykket (holde for nesen og blåse ut nesen, såkalt Valsalva manøver) så snart du merker at flyet begynner nedstigning, og fortsett med det med jevne mellomrom til flyet er nede på bakken. Gjør du dette, så går det smertefritt og fint!

God flytur og god jul!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-