Lavfrekvent during i ett øre

Spørsmål

Hei

"Øredur" lavfrekvent during i venstre øre. Øret rister, noen ganger så ille at det gir fysisk ubehag. Som lemus med ubehag. Lese og sovevansker + hodepine. Pulserende lyd, som å høre bass gjennom vegg, dessverre umusikalsk...
Ikke bare lyden, men også ristingen forsvinner ved utvendig støy, men plagen er adaptiv. Øker jeg volum på utvendig støy, vil duringen over litt tid gå gjennom dette, og etterpå være verre. Knipser jeg ved siden av øret, eller pulsen slår hardt, forsvinner duringen for et par sekunder før den kommer tilbake. Når det durer kjennes det ut som om jeg har en dott i øret, men trykket i øret er ikke unormalt (vært hos fastlege).
Oppdaget for 3 år siden, bodde da på internat, klagde mye til naboene for bassen de ikke brukte :p
Noen uker er det virkelig ille, men da jeg var i Thailand med familien i to uker, var duringen borte, men den kom tilbake et par uker etter jeg var kommet hjem.
Jeg har konstant piping, hatt dette siden jeg var liten, men duringen kommer i tillegg, og de kan kjøre på samtidig.

Hadde mye ørebetennelse som liten (har trange øreganger, fikk dren) og ved dette har trommehinnen sprukket flere ganger, men på tross av arr, er alt normalt. (Kanskje dette kan ha noe med pipingen?).

Tungt å være student med dette. De siste 3 ukene har vært ille. 6 våkennetter og lite søvn, dette kan vekke meg. Prøvd å sove med lyd (utenom kjærestens tanngnissing), men dette er adaptivt...
Tar jeg fingeren i øret og rister, blir det høyere og mer frekvent.
Jeg har fått time til ØNH-lege 14/12, men ønsker å vite litt før dette, kan motivere meg i eksamenslesningen (mister motet og energien). Frykten for at duringen skal øker er nokk til at jeg sliter med å sove og nokk til å påvirke oppgavene mine, i tillegg til duringen selv. Har fått sovepiller for søvnen, men tross noen gode netter nå, durer det.

Går lite på konsert, hører lite på høy lyd og bruker knapt øreplugger. Har ikke hatt skader på øret utenom ørebetennelse da jeg var liten.

Takk!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Det er nok mange som sliter med de samme plagene som du har. Nær sagt alt som påvirker mellomøret og lydledningen fra øregangen inn til det indre øret kan gi opphav til ubehagelige lydfenomener. Av og til er det selve trykket i mellomøret som påvirker lydkjeden, andre ganger er det irritasjoner i nerveforløpet både fra de små musklene i mellomøret ( i sær musculus tensor tympani ) og fra det indre øret inn til lyttesenteret i hodet som er problemet. Jeg tror at du i ventetiden på ØNH undersøkelsen bør forsøke å redusere en mulig inflammasjon i mellomøret som årsak. Du kan for eksempel ta ibuprofen (ibux) 400 mg 3 ganger daglig i 10-14 dager for å se om dette reduserer ubehaget ditt. Lykke til med utredningen!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn