Langvarige halsplager

Spørsmål

Hei! Jeg er ei kvinne på 34 år som har slitt med halsen i en god periode nå. Begynte med at jeg var så forskjølet bihulene, så gikk det til halsen..og plutselig en dag våknet jeg..var en kul i halsen/svelget...sikkelig ubehagelig..begynte å tru kanskje det var en halsbyll..men neste dag kom det jeg kjente på opp, var akkurat sosm dett løsnet eller noe..kom opp i blo..hva var dette? Dette er noe jeg går å bruker engergi på og tenker mye på. Skulle gjerne hadd et svar. Har vært inn og ut til legen, aldri fått noe mot halsen. Har tatt crp og legene sier jeg er hoven osv. Føler fortsatt at halsen ikke er på topp, øret på samme side virker som er rart også. Legene sier jeg har virus. Er veldig slitsomt å gå slikt :( håper på noen gode svar :)

Mann 34

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du spør hva det kan ha vært, den kulen i halsen som du følte kom opp. Du lurer på om det var en byll. Når det gjelder det med å si i ettertid hva noe kan ha vært, så er det som oftest veldig vanskelig eller umulig. Jeg kan ikke si at du ikke har hatt en liten byll, som det kan ha gått hull på, slik at den tømte seg. Da kan isåfall infeksjonen være over pr nå. Og jeg kan tilsvarende heller ikke bekrefte i ettertid at det var dette.

Hvis du fremdeles har vondt i halsen, så skal du oppsøke fastlegen påny, og få sjekket om du har streptokokkinfeksjon eller mononukleose. Det gjøres med halsprøver. Og en ny CRP hører med, om ikke den er nylig tatt. Da vil legen finne ut om det er noe som kan og skal behandles her og nå, f.eks. streptokokker som behandles med penicillin, eller mononukleose som er virus, og som alltid går over av seg selv, og som det ikke finnes behandling mot. 

Finner legen ingenting galt, og du fortsetter å ha plager, så vil det neste være å bli henvist til en ØNH-lege som kan kikke lenger ned i halsen din med fiberoptiske skop, for å se etter eventuelle årsaker eller sykdommer. 

Da vil du få en grundigere undersøkelse av ørene dine også. 

Forøvrig er det vel verdt å nevne, at en fullt mulig og ganske sannsynlig årsak, er at du kan ha fått mange halsinfeksjoner rett etterhverandre, slik at det fremstår som at du har vært mer eller mindre sammenhengende syk. Det er ikke uvanlig, og skyldes da tilnærmet alltid tilfeldigheter. De fleste slike infeksjoner skyldes virus, så det er på ingen måte umulig at din lege kan ha rett i at det er virusinfeksjon som er / har vært forklaringen på dine plager. Hvis det er det, så trenger du ingen behandling, for det går alltid over av seg selv med tiden, ved hjelp av kroppens immunforsvar. Det finnes heller ingen behandling for slike infeksjoner.

Håper at rådene kan være til nytte. God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-