Langvarige halsplager

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt virus VELDIG lenge. Formen er opp og ned. Mye vondt i halsen/tung i hodet. Hodet har heller ikke helt vært med når det har stått på.. Plutselig en morgen var det som det var en kul i halsen min. Det var veldig vanskelig å svelge. Jeg hadde problemer med å puste. Neste dag var det som kulen løsnet og kom opp. Hva var dette? Det var noe som løsnet og kom opp i blo..Men før dette hadde jeg vondt i halsen. Jeg begynte å tro at det var en byll. Jeg har vært inn og ut til legen. Men jeg har aldri fått noe for det siden alle har vondt i halsen. Jeg er sliten og føler det forsatt ikke er bra. Kan ikke ha det slik, og jeg er veldig bekymret for hva kulen var for noe også. Jeg har tatt crp. Trenger svar på ting.

Kvinne 34

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Du spør hva det kan ha vært, den kulen i halsen som du følte kom opp. Du lurer på om det var en byll. Når det gjelder det med å si i ettertid hva noe kan ha vært, så er det som oftest veldig vanskelig eller umulig. Jeg kan ikke si at du ikke har hatt en liten byll, som det kan ha gått hull på, slik at den tømte seg. Da kan isåfall infeksjonen være over pr nå. Og jeg kan tilsvarende heller ikke bekrefte i ettertid at det var dette.


Hvis du fremdeles har vondt i halsen, så skal du oppsøke fastlegen påny, og få sjekket om du har streptokokkinfeksjon eller mononukleose. Det gjøres med halsprøver. Og en ny CRP hører med, om ikke den er nylig tatt. Da vil legen finne ut om det er noe som kan og skal behandles her og nå, f.eks. streptokokker som behandles med penicillin, eller mononukleose som er virus, og som alltid går over av seg selv, og som det ikke finnes behandling mot. 

Finner legen ingenting galt, og du fortsetter å ha plager, så vil det neste være å bli henvist til en ØNH-lege som kan kikke lenger ned i halsen din med fiberoptiske skop, for å se etter eventuelle årsaker eller sykdommer. 


Forøvrig er det vel verdt å nevne, at en fullt mulig og ganske sannsynlig årsak, er at du kan ha fått mange halsinfeksjoner rett etterhverandre, slik at det fremstår som at du har vært mer eller mindre sammenhengende syk. Det er ikke uvanlig, og skyldes da tilnærmet alltid tilfeldigheter. 


Håper at rådene kan være til nytte. God bedring!


Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn