Langvarig småsyk

Spørsmål

Jeg er en ung mann som har følt meg uvel/småsyk i ca 18.måneders tid. Jeg har øresus hele tiden, samt at jeg hører høye, klare lyder inne i øret som plutselig kommer og forsvinner igjen, samt og noe som føles som plutselige trykkforandringer inne i øret. Kjeveleddet mitt lager knaselyd, nakken likeså. Har ofte hodepine, spesiellt på kvelden. Får også vondt i hodet og prikkende følese i hodet av fysiske anstrengelser. Om natten når jeg skal prøve å sove, våkner jeg ofte opp etter litt slumring med en kraftig, rask rytmisk krampefølelse som jeg fornemmer fra magen/mellomgulvet. Når jeg sjekker pulsen, er det som regel normal. Har ikke noe spesiellt vondt i magen ellers, og blir ikke kvalm. Har fått beskjed om mer fysisk aktivitet fra min fastlege, men da forværres disse symptomene. Har vært til CT/MR-undesøkelse av hodet, hals og øre-lege og nevrolog. De har funnet et lite karnøste i hodet, men sier at dette ikke gjør noe. Føler meg ikke stresset eller deprimert, men det hender jeg blir litt skremt av disse symptomene på nattestid.

Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det høres ut som om det er plagsomt å gå med slike symptomer over lang tid. Du er jo utredet av de relevante spesialister, og til og med gjort CT og MR uten funn. Karnøstet tror ikke jeg helelr ha rn oe med disse plagene å gjøre. Når du er så grundig utredet uten funn er det selvfølgelig vanskelig å skulle stille noen opplagt diagnose over internett. Vi må tro at de vanlige diagnosene er avkreftet.

Symptomene dine er:
- øresus, lyder i øret og trykkforandringer i øret.
Dette er jo vanligvis væske i mellomøret som forårsaker, eventuelt ørevoks rett og slett, men ØNH-legen må jo ha tatt stilling til dette.
- knaselyder i kjeveleddet og nakken.
Det er ikke uvanlig at det knaser eller knekker i ledd, og kjeve og nakke er ikke noe unntak. Det er sjelden noe å gjøre med dette, men det er heller ikke uttrykk for sykdom av noe slag.
- hodepine om kvelden, hodepine og prikking ved fysiske anstrengelser.
Jeg tror dette kan skyldes spent nakke- og hodebunnsmuskulatur, såkalt spenningshodepine.
- krampefølelse i magen ved innsovning.
Dette har jeg ingen forklaring på men det er neppe uttrykk for alvorlig sykdom.
- dessuten blir du litt skremt av disse symptomene.

Jeg tror ikke noe av det du beskriver er uttrykk for alvorlig sykdom av noe slag, men det er klart at du er plaget av dette. Spesielt fordi du også blir engstelig.
Jeg vil råde deg til å forsøke å tenke mindre på dette og ignorere plagene så godt du kan en periode. Evt kan du bare be legen din kontrollere om alt ser normalt ut i øret ditt. Sannsynligvis vil plagene gi seg med tiden - når du er så grundig utredet bør man la det bero med videre utredning.

Lykke til!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-