Langvarig og ensidig sår hals, utstråling mot øret, liten synlig hevelse på samme side av hals

Spørsmål

Jeg har i snart 2 måneder kjent noe nedi halsen, på høyre side. Jeg har ikke vært forkjølet, men da symptomene startet hadde jeg munnsår. Det kjennes ut som litt småverk/sårhet nedi halsen nesten hele tiden og det hender det stråler litt mot det høyre øret. Det gjør ikke vondt når jeg spiser, men jeg kan merke det litt etter jeg har drukket appelsinjuice. Jeg har også en liten synlig hevelse utenpå høyre side av halsen som ikke er særlig øm. Men når jeg trykker på halsen bakenfor denne hevelsen er det mer ømt (antar det er der mandlene ligger). Jeg har ikke registrert blod når jeg hoster. Den høyre mandelen er noe deformert med en del hull/krater i seg (har utviklet seg slik over et par år), men den er ikke spesielt stor. Den venstre mandelen er normal. Ellers sitter mandlene og drøvelen relativt symmetrisk. Jeg ser ikke noen tegn til sår når jeg ser meg i halsen/på mandlene, så jeg tror problemet ligger like nedenfor. For 3 uker siden var jeg hos fastlegen. Han tok CRP og streptokokkprøve, men disse hadde ingen utslag. Han mente problemet lå i den høyre mandelen, og at det mest sannsynlig er mandelstener som er årsaken. For meg kjennes det imidlertid ikke ut som mandelstener, jeg har hatt mange slike før, men ikke de siste månedene. Jeg har ellers ingen andre kroniske lidelser og tar ingen faste medisiner. Hva kan det være? Og hva bør jeg gjøre?

Kvinne 49

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det kan være mange årsaker til sår hals og den vanligste årsaken er infeksjon. I ditt tilfelle kan en stille seg spørsmål om det er infeksiøst betinget i og med at det har pågått i 2 måneder. 

Mest sannsynlig så er det ufarlig, men ved ensidig og langvarig sår hals, ingen feber eller annen sykdomsfølelse, samt synlig og uøm hevelse på den samme siden av halsen, så er min anbefaling at du oppsøker legen din igjen for å få det sjekket ut. Utover det er det vanskelig for meg å ta stilling til hva det kan være uten å ha undersøkt deg.

Ønsker deg god bedring og lykke til hos fastlegen.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn