Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langvarig heshet og hoste

Spørsmål

Hei jeg er 45 år og har de siste 2 årene sliti med heshet, operer nesen pustet ikke med nesen, tatt gastroskopi med biopsi som var fine har tatt gastro med trykk måling 6 av 10 svelg var normale..enda sliter jeg med heshet og jeg hoster opp slimklumper..hva kan det være er så sliten og lei, det har tatt fra meg det sosiale livet.stemmebåndet er noe irritert,tatt rtg med kontrast hvor de fant dysmotilitet i nedre del av spiserøret men legene blir ikke enige hva det er blir så frustrert.

Kvinne 45
Svar

Hei

Grunnen til at du ble satt på Afipran er mest sannsynlig for å stimulere tarmbevegelser. Dette kan kanskje ha en viss effekt, i og med at en fant dysmotilitet i nedre del av spiserør (dvs uspesifikke og unormale bevegelser av spiserøret ved svelging).

Det er kjent at mageinnhold som går tilbake i spiserøret ("reflux") og kanskje opp i halssvelget, kan forårsake heshet og hoste, så behandlingen kan kanskje hjelpe.

Dersom behandlingen ikke hjelper og gastrolegen (og ØNH legen) ikke finner ut av det, ville jeg anbefalt en vurdering hos lungelege. I og med at jeg ikke har hele sykehistorien, så blir det vanskelig å spekulere i hva årsaken til dine plager kan være.

Håper behandlingen du har fått vil hjelpe, ellers ønsker jeg deg god bedring og lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-