Langvarig heshet og hoste

Spørsmål

Hei jeg er 45 år og har de siste 2 årene sliti med heshet, operer nesen pustet ikke med nesen, tatt gastroskopi med biopsi som var fine har tatt gastro med trykk måling 6 av 10 svelg var normale..enda sliter jeg med heshet og jeg hoster opp slimklumper..hva kan det være er så sliten og lei, det har tatt fra meg det sosiale livet.stemmebåndet er noe irritert,tatt rtg med kontrast hvor de fant dysmotilitet i nedre del av spiserøret men legene blir ikke enige hva det er blir så frustrert.

Kvinne 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei

Grunnen til at du ble satt på Afipran er mest sannsynlig for å stimulere tarmbevegelser. Dette kan kanskje ha en viss effekt, i og med at en fant dysmotilitet i nedre del av spiserør (dvs uspesifikke og unormale bevegelser av spiserøret ved svelging).

Det er kjent at mageinnhold som går tilbake i spiserøret ("reflux") og kanskje opp i halssvelget, kan forårsake heshet og hoste, så behandlingen kan kanskje hjelpe.

Dersom behandlingen ikke hjelper og gastrolegen (og ØNH legen) ikke finner ut av det, ville jeg anbefalt en vurdering hos lungelege. I og med at jeg ikke har hele sykehistorien, så blir det vanskelig å spekulere i hva årsaken til dine plager kan være.

Håper behandlingen du har fått vil hjelpe, ellers ønsker jeg deg god bedring og lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn