Langvarig bihulebetennelse? Har helseangst, bekymrer meg.

Spørsmål

Hei! Og takk for godt svar sist! Utfyllende og bra svar selv om jeg fortalte om min helseangst. Det er godt å bli tatt på alvor uansett. Jeg skrev til deg for over to uker siden. Hadde vært hos to andre leger også. De konstaterte bihulebetennelse pga virus, men selv var jeg redd for slag, svulst og alt annet som er farlig. Var da først forkjølet og etter forkjølelsen startet nesetetthet (uten snørr), vondt i tenner i overkjeven, trykk i panne, hodepine (noe jeg sjelden opplever å ha). Ble tatt masse blodprøver av meg som var helt normale forresten. Nå er det som sagt rundt 3 uker siden den bihulebetennelsen startet. Jeg har siden det funnet ut at jeg er gravid 7-8 uker på vei. Jeg opplever tidvis fortsatt et press øverst over nesa og i panna. Litt hodepine noen ganger og trykk i hodet når jeg bøyer meg ned. Burde jeg oppsøke lege igjen, kan det være sånn at jeg bør ha antibiotika selv om det ikke var utslag på CRP? Kan sånt sitte i lenger nå når jeg er gravid? Hvor lenge kan bihulebetennelse pga virus vare? Syns du fortsatt det virker som en typisk bihulebetennelse? Hvorfor får man evt hodepine/trykk i hodet ved bihulebetennelse? Jeg har fortsatt ikke noe snørr i nesa, men føler liksom at jeg er tett godt oppi nesa om du forstår hva jeg mener. Men ikke andre forkjølelsessymtpomer nå. Såklart livredd jeg skal ha svulst eller noe, og at de har oversett noe alvorlig. Det er jo ikke tatt bilder av hodet mitt osv, men det har ingen ment det er behov for heller. Jeg prøver stole på de legene jeg har oppsøkt og snakket med....jeg jobber med meg selv på akkurat den biten- det å stole på de som kan dette. Derfor spørr jeg nå om dette fortsatt virker som bihulebetennelse selv om jeg ennå delvis er plaget og håper på svar på spørsmålene over. Tusen takk!

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei igjen.


Det er hyggelig å høre at du satte pris på forrige svaret.


Nå opplever du fremdeles tidvis et press øverst over nesa og i panna, noe som begynte med bihulebetennelsen som startet for 3 uker siden. Det er på ingen måte at slike symptomer henger i så lenge, og ofte lenger. Men det går over, også uten medisiner.

Og fremfor alt så er det slik at absolutt ingenting av det du beskriver, tenner noen blinkende lys eller alarmer hos meg som lege. Alt høres helt tilforlatelig og vanlig ut, og det ville nok neppe ha vakt bekymring hos personer uten tendens til helseangst.

Konklusjonen min er derfor at dette synes jeg du rett og slett skal "blåse i", ikke fokusere på, men bare la det vare den tiden det varer. Og jeg håper min informasjon og råd her kan være til nytte i den forbindelse.


Så til dine spørsmål:


Burde jeg oppsøke lege igjen, kan det være sånn at jeg bør ha antibiotika selv om det ikke var utslag på CRP? 


Nei, jeg synes ikke du trenger å gå til lege med dette. Slike ting går over, også uten antibiotika.  Man får som oftest heller ikke CRP-stigning ved bihulebetennelse, uansett om det er virus eller bakterier, så den prøven er uten informasjonsverdi når det gjelder spørsmål om du skal ha antibiotika eller ikke. Det går an å bruke noen typer antibiotika når man er gravid, men du er sikkert enig med meg i at det er et godt prinsipp å ikke bruke medisiner når man er gravid, med mindre det er aldeles nødvendig, for eksempel mot alvorlige sykdommer.


Kan sånt sitte i lenger nå når jeg er gravid? 


Nei, jeg vil ikke tro det. Det kan dra litt i langdrag hos noen, både gravide og ikke-gravide.


Hvor lenge kan bihulebetennelse pga virus vare? 


Det går gradvis over, og det kan dreie seg om en del uker, varierende.


Syns du fortsatt det virker som en typisk bihulebetennelse? 


Ja, det synes jeg. En alternativ forklaring kunne evt være noe i allergigaten, siden vi er i pollensesong.


Hvorfor får man evt hodepine/trykk i hodet ved bihulebetennelse? 


Fordi det er økt trykk i bihulene, inklusive de i pannen / over øyebrynene.


Håper dette var greie svar, som kan hjelpe deg til å legge fra deg bekymringene om dette, som etter alt å dømme er i kategorien ufarlige hverdagsplager. Jeg ønsker deg forøvrig lykke til videre i svangerskapet, og anbefaler deg å fokusere på gleden over dette, og ikke på det som etter alt å dømme er en tilfeldig runde med bihuleplager.

Ha det bra!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn