Kyssesyke og graviditet

Spørsmål

En av mine arbeidskollegaer har fått påvist kyssesyken. Jeg er gravid i uke 31 og lurer på om det er noe spesielle hensyn som må tas med tanke på babyen ? Er viruset farlig for babyen hvis jeg skulle bli smittet ? Når er evt. smittefaren størst ?

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Kyssesyke er ikke farlig for en gravid eller fosteret, men blir man svært syk og får problemer med å ta til seg mat/drikke på grunn av hovne kjertler i svelget eller får svært høy feber - så vil det i svært sjeldne tilfeller også være uheldig for fosteret. Merk at dette ikke gjelder spesielt kyssesyke, men den generelle påvirkningen som selvfølgelig kan oppstå ved enhver infeksjon.

Det er liten grunn til å ta noen spesielle forholdsregler, annet enn at du og kollegaen din ikke behøver å ha nærkontakt eller nyse på hverandre.

En person med kyssesyke er smitte"farlig" lenge, også etter at den akutte infeksjonen er gått over - og det er derfor umulig å ta noen spesielle forholdsregler - viruset er svært vanlig i befolkningen og du kan ha vært utsatt for smitte mange ganger tidligere uten å vite om det. Slett ikke alle får tydelige symptomer, hos noen kun lettere forkjølelsesplager.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn