Kuler på tungen

Spørsmål

Hei. Jeg sjekker tungen inni mellom. Og de siste 4 dagene har jeg hatt noen «bumps» eller kule lignendene greier på siden av tungen. Det er mest på den ene siden, men virker som det kommer litt på andre siden også. Jeg er i 30 årene og i god form. Spiser sundt og tar vare på meg selv. Drikker moderat, snuser litt. De siste dagene har jeg slitt me aircondition hals (tror jeg). Da jeg er i varmt land me kaldt rom. Min samboer opererte for HPV celleforandring i kjeden for 6 uker siden (ingen kreft). Vi fikk beskjed om å bruke kondom i 8 uker etter operasjon. Dum som jeg er, ga jeg henne oralsex etter 5 uker. Kan dette være HPV blemmer/vorter? Kan ikke huske tungen min så slik ut før. Og hva er de hvite bittesmå prikkene over alt på tunga? De gjør ikke vondt, merker ingen forskjell på smaksans eller noe.

Mann 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei

Bildene er ikke helt optimale, så det er vanskelig å stille en konkret diagnose.

Såvidt jeg kan se, så ser det ikke ut som HPV vorter. HPV bruker en viss tid (2 uker til 8 måneder) før de blir synlige som bitte små utvekster i klynge, nesten blomkålaktig.

Det mest sannsynlige er at du har såkalte "lyveblemmer". Det er en slags betennelsesreaksjon i tungepapillene, som gjør at de blir litt større enn vanlig (tungen er dekket av tungepapiller og gjør at du kan smake og føle), . Noen har symptomer med ubehag, svie, kløe o.l., mens andre ikke har symptomer i det hele tatt. Årsaken til at dette oppstår kan være mange, men det kan bl.a. utløses av virusinfeksjon ("air-condition hals"). Dette forsvinner vanligvis av seg selv etter et par uker.

Dersom forandringene vedvarer, så anbefaler jeg deg å oppsøke fastlegen for å få det sjekket ut. God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-