Kronisk produksjon av sekret fra nesen

Spørsmål

Hei!
Jeg har en sønn på 12 år som de siste 2-3 årene har vært plaget av kronisk produksjon av grønt snørr fra nesen.Han fungerer nå godt men plages i perioder av å bli fortere sliten. Det er jo også litt sosialt plagsomt siden produksjonen er kontinuerlig. Han er lite plaget med hodepine ,men hadde i en periode på et år også hyppig plagsom hodepine som han er utredet for. Det ble konkludert med tensjonshodepine. Vi var hos fastlegen for ca 1/2 år siden. Vi fikk resept på en antibiotikakur som vil kunne ta. Han tok en slik kur før han skulle avgårde på treningsleir i sommer. Han ble da fri for plagene sine i ca 14 dager (!) før alt ble som vanlig igjen. Men slike kurer er jo neppe løsningen.

Jeg hører andre tar med barna sine til spesialister for både det ene og andre plagen. Jeg har fått anbefalt akupunktur. I det siste har lurt på om jeg burde ta et slikt initiativ for selv om dette ikke er farlig eller gjør hverdagen hans ille, er det kanskje noe vi kan gjøre?

Han har allergi i sommersesong og tar da aerius med effekt. Tar nesespray når han blir ekstra ille og får hodepine.

takk for svar.

Svar

Hei!

Dersom man opplever lengre perioder med nesetetthet og produktivt sekret fra nesen så bør man nok få utredet nettopp nesekaviteten og bihulesystemet. Man vil, som du selv er inne på, ikke se på antibiotikabehandling som noen form for vedvarende terapi hos en såvidt ung gutt. Etter 12 års alder er det greit å få tatt en CT røntgen av bihulene slik at man kan få kartlagt anatomiske endringer og eventuelle disponerende faktorer som kan gi opphav til kronisk bihulebetennelse eller akutte gjentatte bihulebetennelser med sekret fra nesen. Dersom CT bildene viser forandringer så er det vanlig å ta disse med til spesialist som kan vurdere sykehistorien, samt få gjort en grundig sjekk av nesekaviteten og svelgrommet med et endoskop (kamera). Lykke til videre!

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Sveinung Haaland
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-