Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kronisk ørebetennelse

Spørsmål

Begynte med surklende væske i øret rundt 10 januar 2018, med påflg svimmelhet når jeg snudde på hodet i sengen eller bøyde hodet bakover i sittende stilling. Mistenkte selv mulig årsak av krystallsyken og gikk til legen. Han bekreftet min mistanke og sa det ville gå over om noen uker, uten at han sjekket øret en gang, pga min øreproblematikk helt fra 5 års alder, med årlige innlegg av døren og kraftige ørebetennelser. (Har ikke hatt problemer i voksen alder bortsett fra varig nedsatt hørsel på begge.) Svimmelhet avtok, men ørevæsken økte og begynte da m bomullsdott i øret. Denne trakk fort væsken til seg og størkner raskt, men måtte bytte dott flere ganger om dagen. Bruker høreapparat på begge ører til vanlig men orker ikke ha det i pga den rennende væsken og surklelydene i h. øre. Har ingen smerter som ved ørebetennelse og for en uke siden ble hørselen ytterligere kraftig redusert på det øret, og hører svært lite, selv med høreapparatet. I dag kom væsken som friskt blod, iblandet med ørevæsken som flere ganger om dagen størkner. Væsken har ingen lukt. Finner ingen info om akkurat dette problemet. Henvender meg her da ventelisten på Ø-N-H er uendelig lang.... Håper du kan gi meg et tilfredsstillende svar på hva dette skyldes og evnt hva jeg bør foreta meg.

Kvinne 58
Svar

Det høres ut som du har kronisk ørebetennelse. Det vil si at du sannsynligvis har hatt det en stund før det begynte å renne fra øret. Dette må behandles. Anbefaler deg å oppsøke fastlegen igjen. Få ham til å se i øret denne gangen. Enten så forsøker han å behandle det selv, eller så henviser han deg videre til ØNH lege. I og med at du har tidligere ørehistorie, renning fra øret siden begynnelsen av januar, blødning og nedsatt hørsel, så vil du bli prioritert. 

Kroniske ørebetennelser kan være vanskelige å behandle, så jeg kommer ikke med annen anbefaling, enn at du må få det sjekket!

Lykke til og god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-