Kronisk bihulebetennelse

Spørsmål

Kronisk bihulebetennelse. CT viste at venstre bihule var fylt helt opp med slim. Utført ballongdilatasjon 2. mars. Legen sa han fikk til gode åpninger, så dette er tydeligvis ikke problemet. Han sa problemet var fortykkede slimhinner. Bruker dymista og otrivin, men hjelper ikke. Har fremdeles bihulebetennelse nå på venstre side og kjenner også trykk opp i pannen og litt på høyre side. Skyller 3 ganger daglig med saltvann helt siden operasjonen - men jeg greier ikke få ut slimet skikkelig fra venstre side. Føles trangt helt oppe i venstre nesebor, sliter med å få snyte slimet ut på den siden og. Vil heller ikke bruke antibiotika siden det etter erfaring gjør ulcerøs kollitten min verre. Hvor lenge må jeg vente til jeg kan operere igjen? Er sengeliggende og har vært det siden jeg fikk kronisk bihulebetennelse, og er mildt sagt veldig lei nå. Dårlig matlyst og uggen. Også "svimmel". Kjenner også trykk i venstre nesebor oppe.

Kvinne 23
Svar

Hei

En bør vente minst 3 måneder før en kan re-operere, men med de plagene du har, så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med det stedet du ble operert for å undersøke om du kan ha en bakteriell infeksjon etter operasjon, evt. om de kan "skylle" bihulen for å lindre trykksmertene.

Inntil videre må du fortsette å skylle med saltvann og bruke nasale steroider (f.eks. Dymista). Otrivin bør du kutte ut, da det ved langtidsbruk oppstår såkalt "rebound" effekt hvor slimhinnenen "hovner" opp. I stedet ta dobbel dose med Dymista (andre nasale steroider som kan prøves er: Rhinocort, Nasonex, Avamys, Flutide). Dersom en kan utelukke bakteriell infeksjon, så kan en forsøke en kur med steroider i tablettform, som jeg antar vil ha positiv effekt mtp Ulcerøs kolitt.

Ønsker deg lykke til og god bedring!