Kraftig hoste

Spørsmål

Heisann!

Min kompis var syk selv da vi klarte å bytte dram på en fest.
Dagen etter kjente jeg meg litt uvel og småhosta.
Fra 27.des. til nå har jeg gått og hosta. De tre siste dagene har vært verst. Mye spytt som samler seg,tett i nesen, hoster så jeg brekker meg.
Jeg var hos legen men han mente det var virus og så fikk jeg Cosylan.
Den klarer jeg ikke å få ned. Er det noe annet som hjelper mot kløe og hostingen? Av og til hoster jeg at det er vanskelig å trekke pusten. Så roer det seg ned. Og hver gang jeg brekker meg så kommer det opp spytt. Takk for svar.

Mann, 20 år

Svar

Hei !

Å bruke Cosylan, gjør deg ikke fortere frisk, det er bare hostedempende, og hvis du ikke greier den, så slutt med den. Du kan f.eks. forsøke Noskapin tabletter.

Du skriver ikke hvor lenge det er siden du var hos legen.
Dersom det er en stund siden, og du ikke viser tegn til bedring litt etter litt, bør du gå til legen igjen. Hvis man har en virusinfeksjon, så kan man få en såkalt "sekundærinfeksjon" som f.eks. lungebetennelse.
Legen kan også ta blodprøver for å se om du har en såkalt "atypisk" eller "stille" lungebetennelse, jeg tenker da på det som heter Mycoplasma lungebetennelse eller clamydia lungebetennelse. (Dette har ikke noe med kjønnssykdommen clamydia å gjøre !)

Hvis du røyker, så bør du definitivt enten slutte eller ta en pause med dette. Bruk en nikotinerstatning dersom du synes dette er vanskelig.
Langvarig hoste / langvarige forkjølelser er vanligvis et tegn på at man har "røykt nok" og er et av kroppens mange "røde lys" !

Ønsker deg god bedring og lykke til !