Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klumpfølelse og slim i halsen, redd for kreft.

Spørsmål

Jeg har vært plaget av klumpfølelse og slim i halsen de siste to månedene. I samme periode har jeg hatt, om ikke tett nese, så slim i nesesvelg. Jeg har ikke hatt feber. Jeg har ikke fått komme til fastlege pga koronasituasjonen, men jeg er henvist til ønh. I mellomtiden er jeg redd for kreft, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Hvor sannsynlig er kreft ut fra disse symptomene? Hva annet kan dette være? Formen ellers er ok. Har røkt før, men ikke de siste 15 årene.

Kvinne 49
Svar

Hei.


Klumpfølelse i halsen er langt fra ensbetydende med kreft, og det samme gjelder slim. Det er på ingen måte det første en ville tenkt på hos en forøvrig frisk person som deg, med denne sykehistorien og symptomer. Vedvarende og tiltagende heshet og/eller hoste ville vært mer typisk for kreft, samt evt vekttap og generell sykdomsfølelse. Men her har det kun vart i to måneder, og du er en frisk person forøvrig. For ditt vedkommende tenker jeg da at mer sannsynlige årsaker kan være en eller flere luftveisinfeksjoner, som kanskje drar litt i langdrag, eller kanskje at du har hatt flere og den ene har overlappet den andre. Allergi er en annen mulighet.

Uansett ville jeg ikke ha tenkt på kreft her hvis jeg var deg, både fordi det ikke er spesielt sannsynlig, og fordi andre årsaker er svært mye mer sannsynlig, jfr over. Og det å tenke på kreft og å bekymre seg, er ikke noe du har noe som helst igjen for, naturligvis. Det bare tapper deg for energi og humør, og det er så aldeles unødvendig å ødelegge dager med tanker om kreft, når du høyst sannsynlig ikke har det. 

Håper det var greit svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-