Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klumpfølelse i halsen kan ha med stress og underliggende spenninger å gjøre

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om mandlene/svelget mitt er normalt. Jeg har en klump-følelse i halsen, men den er ikke konstant. Når jeg kjenner på mandlene (tror jeg) på utsiden, er de ruglete og noen små kuler som flytter litt på seg. Noen ganger litt svelgevansker, og som om det kribler litt på øvre del av hals. Jeg skriver her fordi jeg har vansker med å vise andre innsiden av munnen min, og vil derfor ikke dra til fastlegen med det. Det er sammensatte årsaker til dette. Å dra til tannlegen har også vært svært vanskelig i flere år, og jeg vet at jeg har mye ugjort hos han. Pusser tenner 3-4 ganger daglig. Ingen feber, men er mye sliten, støl i muskulatur og sover dårlig. Men så er jeg småbarnsmor med nattevåk og nettopp begynt i ny jobb.. plagene har vart i ca 2mnd. Har vært inne på tanken av at musklene i halsen står i høyspenn, er det mulig? Det gjør i hvert fall muskler nesten over alt i kroppen. Gjør litt yoga og avspenningsøvelser i ledige stunder. Tok crp i en annen sammenheng for ca 1mnd siden, og den var lik 0. + en rekke andre blodprøver som alle var normale (bl.a stoffskifte, vitaminer..) Jeg håper i det lengste at dette bare er muskler i høyspenn eller mentalt.

Kvinne 28
Svar

Hei.


Bildet du har vedlagt, gir ingen umiddelbar mistanke om sykdom av noe slag. Jeg ser symmetrisk moderat forstørrede mandler med ujevn overflate, noe som er vanlig og som ikke er noe tegn på sykdom.

En klumpfølelse i halsen som ikke er der konstant, men kommer og går, gir meget sterk mistanke om at dine plager ikke skyldes fysisk sykdom, men at det har med spenninger å gjøre. Du er småbarnsmor med nattevåking, og du har ny jobb. Det er ting som i aller høyeste grad kan øke det generelle spenningsnivået i kroppen, og det igjen er den sannsynlige forklaringer på at du har spenninger i muskulatur generelt i kroppen. Da er det meget naturlig å tenke at dine plager skyldes tilsvarende muskulære spenninger i halsen og psykologiske årsaker. Det er meget vanlig at slik klumpfølelse i halsen skyldes slike psykosomatiske årsaker. Alt i alt synes jeg dette helt avgjort klinger i den gaten, og jeg får ikke mistanke om at dine plager skulle skyldes fysisk sykdom, slik du forklarer dine symptomer og din livssituasjon generelt her.

Håper det var et greit og forklarende svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-