Kløe i ørene og svimmelhet

Spørsmål

Svimmel. Klør i ørene. Bruker tannpirker med bust. Kommer langt inn. Kan dette forårsake krystallsyke eller annen balanseskade?

Kvinne 56

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei

Det anbefales ikke å klø seg i ørene med tannpirker, men jeg har enda ikke opplevd at det kan forårsake krystallsyke eller annen balanseskade, så lenge trommehinnen er intakt. Du kan risikere å stikke hull på trommehinnen eller pådra deg en infeksjon om du er uforsiktig.

I og med at du klør i ørene og er svimmel, så kan det jo tenkes at du faktisk har en infeksjon el.l. i øregangen. Anbefaler deg å oppsøke din fastlege, så du får sjekket det ut. Det er i de fleste tilfeller enkelt å behandle.

Lykke til og god bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn