Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan min bruk av Pyrisept ha skadet hørselen?

Spørsmål

Hei! Jeg tok hull i ørene for 10 år siden og fikk beskjed om å rense med Pyrisept. Fortsatte med dette hver morgen og kveld i 7 år fordi det ene hullet stadig vekk hovnet opp og var vondt. Til slutt ga jeg opp og de tre siste årene har jeg ikke gjort noe med hullene (det som det var problemer med er nok grodd igjen). Her om dagen kom jeg over informasjon som sa at Pyrisept kunne skade hørselen hvis man fikk det i ørene. Jeg har brukt mye Pyrisept (dynket renseklut som jeg har klemt rundt hullet) og er ganske sikker på at jeg har fått det inn i øret. Dette gjør meg veldig bekymret selv om jeg ikke har merket noe spesielt med hørselen. I det øret jeg har brukt mest Pyrisept plages jeg litt med kløe. Kan det ha noe med Pyrisepten å gjøre? Hvor stor er risikoen for at jeg har påført meg permanente skader? Jeg er ellers superforsiktig med hørselen min og hadde jo holdt Pyrisept langt borte fra ørene mine om jeg hadde visst hvor skadelig det kunne være.

Kvinne 23
Svar

Hei.


Du har med sikkerhet ikke skadet hørselen din med Pyrisept. Det er fordi du har brukt den på øreflippen, og ikke helt den inn i øret. Du tror at du kan ha fått noe Pyrisept inn i øret, men om det har skjedd, så må det ha vært så små mengder at det umulig kan ha hatt noen skadelig effekt på hørselen din. Øreflippen din, hvor du brukte Pyrisept, er som en hvilket som helst annen del av huden vår, og har ikke noe mer hørselen å gjøre, naturligvis. I tillegg merker du ingen endring i hørselen, og da har du det ikke heller. 


Du beskriver kløe i øret, og lurer på om det har med Pyrisept å gjøre. Det tror jeg er svært usannsynlig. Hvis du vil finne ut mer om årsaken til denne kløen, kan du la legen din kikke deg inn i øret og se om du for eksempel kan ha et øregangseksem, -hvis det er inni øregangen du klør.


Ha det bra.