Kan denne kulen baki svelget være kreft?

Spørsmål

Hei, Mann på 30 år, tidligere snus bruker. Hva er dennen kulen jeg har i svelget, hard, blør ikke. Kreft? Kronisk faryngit ifølge ønh, derfor kul. Jeg er i tvil. Bekymret.

Mann 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du forteller her at du har vært hos øre-nese-hals spesialist, som sier at du har kronisk faryngit, og "derfor kul", som du skriver. Dette forstår jeg slik at ØNH-legen allerede har undersøkt ditt svelg og kulen. Hadde det vært mistanke om kreft, ville du jo ha blitt utredet videre for dette. Også hvis en hadde vært det minste i tvil, hatt den minste mistanke om kreft, ville de ikke "tatt sjansen" på at det ikke var kreft, men utredet deg videre, tatt vevsprøver fra svelget ditt osv. 


Du sier at du er i tvil og at du er bekymret for muligheten for kreft, og spør derfor oss her. Til det er det viktig å vite følgende: En reell legeundersøkelse, i tillegg hos en spesialist på området, vil være mye mer å stole på, enn en vurdering av et fotografi over nettet, slik som her på Lommelegen. 

Så hvis jeg tolker deg rett, at du allerede har fått dette undersøkt av ØNH-lege, som har konkludert med at det er kronisk faryngitt og ikke kreft, så ville jeg ha stolt på dette, om jeg var deg. Hvis ikke kulen er undersøkt av lege, skal du imidlertid gjøre det, naturligvis, i første omgang hos fastlegen din.  Fotoet du har vedlagt, gir ikke meg noen umiddelbar mistanke om kreft, men kreft kan og skal ikke utelukkes via fotografi og nett, men reell legeundersøkelse, så følg rådet ovenfor, om ikke du er undersøkt allerede.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-