Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg har hatt klumpfølelse i halsen i 4 dager og er redd for kreft

Spørsmål

Hei. Jeg har de siste 4-5 dagen hatt en klumpfølelse i halsen. Føles som jeg har satt fast en plommestein. Har også litt vondt i ørene. Også litt stiv nakke. Fikk Somac mot halsbrann av fastlege uten å ha blitt undersøkt. Tatt det i to dager uten virkning. Er redd for kreft. Hva kan dette være?

Kvinne 38
Svar

Hei.


En ting er sikkert: Det er feil å tenke på kreft med symptomer som har vart i kun 4-5 dager. Da skal en tenke på forbigående ting.  I tillegg gir kombinasjonen klumpfølelse i i halsen, vondt i ørene og litt stiv nakke klar mistanke om en infeksjon i øvre luftveier, og ikke kreft. Jeg ser ikke for meg en kreftsykdom som kan gi en slik kombinasjon av symptomer.


Halsbrann kunne kanskje gitt klumpfølelse i halsen, slik din lege har tenkt, og da kan Somac hjelpe. Men det vil ikke hjelpe på ørevondt og stiv nakke. Det at ikke Somac har virket til nå, altså i løpet av kun to dager, er kanskje litt for kort tid til å trekke noen sikre konklusjoner om dette, men det kan også bety at den ikke kommer til å virke, og at plagene fra halsen din ikke skyldes magesyre. Det har jeg igrunnen mest mistanke om, siden du også har symptomer fra ører og nakke.


Jeg tenker det er særdeles sannsynlig at disse plagene avtar og går over av seg selv i løpet av noen dager, slik luftveisinfeksjoner gjør. Derfor kan du trygt se dette an, kanskje ta noe paracetamol mens du venter, og så skulle du mot enhver formodning bli verre eller det ikke går over, så får du heller oppsøke lege påny.


Ha det bra og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-