Irritert hals/nese/tunge

Spørsmål

Sår i munnen - under tungen.
I det siste har huden under tungen endret seg, jeg har fått sår hud. Huden blir ru og skorpete. Har aldri hatt dette før, og jeg lurer på hva dette er? (Fått det to ganger den siste mnd, uten at jeg helt vet hvorfor. Har aldri vært allergisk mot noe før, men jeg røyker).

I tillegg til dette er jeg tett i nesen og mye sår i halsen. Hver morgen er det mye slim og blod.

Har nylig flyttet inn i ny leilghet, (mye forurensing pga trafikk). Har luftrenser men det hjelper ikke noe særlig.

Sår hals - innvendig (når jeg tar på strupen og halsen er det som om jeg har sår der)og utvendig. Min mor og bestemor har hatt struma. Er dette arvelig? Strupen vesker til tider og jeg har tatt prøve hos legen for to år siden, men prøven var negativ.

Hilsen LiO

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Umiddelbart høres det for meg ut som du avgjort hører til de personer som tåler røyk dårligere enn andre. Med problemer både fra slimhinnene i munnen, sår hals, tett nese og "slim og blod" (fra hvor?) så tyder det på at noe i systemet ditt ikke er som det skal.
Dette bør du finne ut av. Jeg ville aller først tatt dette som skikkelige "røde varselslamper" i forhold til at du bør kutte røyken, for du vil neppe bli noe bedre av dette dersom du fortsetter å røyke.
Dersom du ikke blir bedre av plagene dine etter at du har sluttet å røyke, evt at du velger å ikke å slutte å røyke, så bør du ta en tur til din lege og blir utredet for dette. Evt bli henvist til øre-nese-hals lege.

Eksakt hva din såre hud under tunga er, kan jeg ikke si uten å evt se dette med egne øyne, hvilket vi ikke får til her på internett. Men at det kan ha med røyking å gjøre, er klart, og at røyking ihvertfall forverrer det, uansett hva det er, er aldeles klart.

Ønsker deg lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-