Influensa?

Spørsmål

Hei. Jeg har ligget syk i snart tre uker nå. Jeg var nylig russ, og siste uken i russetiden begynte jeg å føle meg veldig dårlig med sår hals, så dro til legen. Har kjæreste så har ikke kysset med noen andre enn han, og ikke drukket av noen andres drikke. Fikk påvist parainfluensa virus som skulle gå over av seg selv innen kort tid. Kjæresten min var helt frisk men ble litt dårlig samtidig som meg, men er helt frisk nå. Jeg har bare blitt være, og fått andre symptomer som hodepine, vondt av å ta på kroppen (feks om jeg stryker meg på armen), tett nese og mye grønt slim i halsen. Dro til legen på nytt hvor han bestemte seg for å ta en streptokokk test og en CRP test. Streptokokk testen var negativ men CRP var på 29. Fikk bare beskjed om å dra hjem da de mente det ikke var noe galt. Nå har jeg enda fler symptomer. den siste uken har jeg våknet 1-3 ganger i løpet av natten og vært kjempe dårlig, og har fått sårere hals (veldig vondt å svelge) tettere nese, vondt i hode, løs mage og jeg har også blitt helt tett i ørene og hører derfor veldig lite hørsel.. har dryppet ørene med olje og prøvd å utligne, men det går ikke. Jeg har tatt en del Paracet fordi jeg har følt meg så dårlig, og derfor ikke målt noe høyere enn 37.9 i temp. Jeg er veldig slapp og dårlig på morgningen og gjerne ut på dagen, drikker mye te og tar nesespray og Paracet. Da blir jeg litt bedre på ettermiddagen, men på kvelden blir jeg veldig dårlig igjen og våkner da på natten og er like dårlig om morningen. Jeg har også fått veldig tørre lepper og sår i begge munnvikene, som gjør vondt når jeg åpner munnen, er ikke herpes. Bruker salve for dette så det hjelper litt. Hva er dette for noe? Jeg begynner å bli veldig sliten av å være sånn her så lenge nå.. mistenker jo influensa, men dette har som sagt nesten vart i 3 uker.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du beskriver et nokså klassisk bilde av influensa. Det er typisk at symptomene kan vedvare i flere uker. Blodprøver taler også i denne retningen. CRP på 29 er lavt og taler for virusinfeksjon. Dessverre finnes det ingen spesifikk behandling for influensa annet enn paracet/ibux og nesespray. Tålmodighet er viktig og det vil bli bedre. Kyssesyke kan absolutt være en diagnose som må overveies, selv om du har kjæreste og ikke kysset andre. Det har ingenting med kyssing å gjøre. Din alder og symptomer kan passe med dette. Kyssesyke (mononukleose) er også en virusinfeksjon som ikke har noen spesifikk behandling, men man bør være obmerksom på leverbetennelse og forstørret milt. Derfor bør man ta prøve på dette. Det er ikke mulig på symptomer å skille mellom influensa og kyssesyken. Jeg ønsker deg god bedring. Ibux er ofte mere effektiv enn paracet. Det anbefales. Dessuten bør man unngå paracet ved kyssesyke som du enda ikke vet om er tilfellet.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-