Infeksjon i halsen

Spørsmål

Hei,
Jeg har i litt over to uker vært plaget med vondt/ømt i svelget på høyre side. Det kjennes ikke ut som vanlig halsbetennelse da mandelen ikke er hoven på innsiden, og det kjennes ut som det ømme punktet sitter et stykke lenger ned i svelget. Jeg hadde i starten en veldig hoven og øm kjertel på utsiden av halsen, under kjeven (mandelen?) Den var så øm at det gjorde vondt å snu på hodet. Denne forsvant etter ca fire dager, men dette ømme punktet inni halsen er der fortsatt, to uker etter. Jeg kjenner det når jeg svelger eller beveger tungen ned/bak i halsen. Forøvring ingen svelgvansker. Å svelge mat er faktisk mer behagelig enn å bare svelge. Følelsen varierer i den grad at det et par ganger har kjentes ut som at det blir bedre og holder på å gi seg, men så er det der igjen. Det var faktisk helt borte i en hel dag, men så kom det tilbake dagen etter. I tillegg er ganeseilet skjevt/dratt ned mot den siden det gjør vondt, og drøvelen peker i motsatt retning. Ganeseilet/buen er også litt rød på den siden. (Se bilde). Kjennes også ofte ut som at det sitter hår eller et rusk der som jeg ikke klarer å svelge. Jeg har til tider vært plaget av mandelpropper, som kan gi liknende "ruskfølelse", men når jeg har hatt sånne har de vært godt synlige og de har ikke gjort vondt. Nå ser jeg ingenting der.
Dersom jeg får tungen presset godt ned kan jeg se en ekstra klump/hudfold under mandelen som ikke er på andre siden.
Nå lurer jeg på hva alt dette er for noe. Er det bare en lokal infeksjon, evt en mandelpropp som sitter lengre ned? Har jeg bare litt natrulig skjev struktur i ganen/halsen? Jeg har jo vært så dum å google symptomene, og blir jo ikke mindre bekymret av det. For i følge google er jo alt åpnebart kreft. Og selv om jeg er utenfor risikogruppen for denne typen, blir jeg jo ganske redd når jeg leser om det.
Bør jeg få sjekket dette nærmere?
Jeg har ingen andre symptomer og føler meg frisk.
Røyker ikke, drikker ikke og holder meg i god form. Ingen medisiner.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg tenker slett ikke på kreft når jeg leser det du her beskriver. Alt tyder i retning av en infeksjon, som tydeligvis er på tilbakegang. En hoven og øm lymfeknute som forsvinner, er nesten ensbetydende med en slik forklaring.
Kroppens immunforsvar tar hånd om slike infeksjoner.
Jeg synes helt klart at du kan se dette an, og jeg vil formode at det litt etter litt går helt over. Skulle ikke det skje, eller at du evt blir verre, så får du heller ta en tur til fastlegen.

God bedring videre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-