Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva kan min tinnitus skyldes?

Spørsmål

Er hypokonder med mange plager. Har stiv nakke og tidvis smerter i kjeveledd som jeg antar skyldes stress. Av og til (ikke ofte)når jeg våkner kjenner jeg tydelig pulssykron tinnitus men forsvinner med en gang jeg beveger hodet. Hva skyldes det?Bør jeg følge det opp?

Mann 68
Svar

Hei.


Tinnitus kan ha mange årsaker, men farlig er det ikke, som kjent. Og i tillegg er det slik at jo mer man prøver å bli kvitt det, jo mer oppmerksom blir man på det, og jo mer plagsomt blir det. Mye taler derfor for at du ikke skal gjøre noe med dette, men samtidig kan det nevnes at Efexor som du bruker, har tinnitus som en vanlig og kjent bivirkning. Selo Zok og Amlodipin som du også bruker, kan også gi tinnitus, men dog betydelig mer sjeldent enn Efexor. Dersom det er så enkelt som at en av disse kan være årsak til din tinnitus, så synes jeg nok at du skal ta dette opp med fastlegen din, for da vil det nok være rett å slutte med det preparatet som evt gir deg tinnitus, og få noe annet istedet.  Den eneste måten å finne ut på om dette skyldes bivirkninger, er å slutte med det preparatet man mistenker i en liten periode, for å se om tinnitus da forsvinner. Dette synes jeg ikke du skal gjøre på egenhånd, men i samarbeid med fastlegen din, for da blir det mer systematisk og lettere å trekke sikre konklusjoner.

Håper du finner ut av dette. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-