Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva kan årsaken til min dårlige ånde være?

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 25 år og veier 75 kg. Har i 5-6 år slitt med en vond smak/ånde. Etter diverse utredringer så ble oppdaget at jeg hadde refluks. Fikk tilslutt nissen operasjon og sure oppstøt forsvant. Hadde også håp om at den vonde lukten fra magen/halsen skulle forsvinne, men det har den ikke gjort. Periodevis når den vonde smaken avtok, kom det en kraftig rap. Så kunne det gå en stund før den vonde smaken kom tilbake. Spiser jeg mat med mye smak, så kan jeg ha den smaken i munn i mange timer. Ved mindre alkoholinntak blir jeg ofte kvalm og må fort spy. Øre-nese-hals lege kan ikke se noe som er feil med mandler. Tannlegen kan heller ikke se noe som kan forårsake problemet mitt, så for meg virker det som kommer gass/væske fra magen. Er som en vond svovel aktig lukt. Kan sammenliknes med dårlig morgenånde, bare at jeg har dette 24/7. Dette legger seg også som belegg på tungen som forsterker ånden. Håper på en løsning hva dette kan være, da dette tærer på livskvaliteten.

Mann 25
Svar

Hei.

Du har altså fått utelukket at din dårlige ånde skyldes øre-nese-hals problematikk,  og du har fått utelukket at det har med tenner å gjøre. Da er to av de vanligste årsakene utelukket. Spørsmålet er da om det kan komme fra magen. Det kan jeg hverken bekrefte eller avkrefte, og jeg tror ikke det går an å finne ut svaret på det spørsmålet heller. 

Hvis jeg var deg, ville jeg forsøkt med daglig børsting av tungen med myk tannbørste, det er nok veldig viktig, siden du beskriver et belegg på tungen. Og deretter skylling med munnvann, og bruk tanntråd hver dag. Zinkoral sugetabletter (reseptfrie) kan også fungere bra, da de nøytraliserer kjemiske stoffer i munnhulen som kan gi dårlig ånde. Håper disse rådene kan være til nytte for deg, og ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-