Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva betyr røntgenbeskrivelsen av bihulene mine?

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt en bihuleoperasjon for ca 1 år siden, men føler fremdeles at jeg har smerter i venstre siden av bihulene. Jeg fikk da tatt bilder igjen av bihulene mine, men jeg forstår ikke helt hva de mener med det som er skrevet. Jeg føler meg ikke noe særlig tett i nesa, men kan ha snørr som kommer ut, men det er ikke gult eller grønt. Av og til er snørret veldig slimete ( noe som det ikke var før jeg tok operasjonen. Jeg lurer derfor på om bihulene mine ser fine ut og hva de mener med det de har skrevet etter jeg tok bilde av dem. Har fått påvist at jeg skjærer tenner også (fått bitteskinne) Så det kan være det som gir smerten i venstre siden av kinnet også. Håper på at du kan gi meg noen svar :)

Kvinne 31
Svar

Hei.


I beskrivelsen av bildene av bihulene dine står det at en ser at du er operert i bihulene, ved at det er åpnere enn vanlig mellom bihuler og nesen, altså det man er ute etter ved en slik operasjon, for å bedre drenasjen av bihulene. Og så står det at i bunnen av bihulene er det en cyste (væske- eller slimfylt hulrom) som før, men at den er blitt mindre enn ved forrige bilde.


Du kan få fastlegen din til å diskutere med en ØNH-lege om det kan forklare de plagene du beskriver her, og om du har noe å hente på å for eksempel bruke kortisonholdig nesespray i en periode.


Det at du skjærer tenner kan godt gi smerter i kinnet, så det er en annen mulig forklaring. Da kan det bli interessant å se om langvarig bruk av bittskinne vil redusere plagene dine. Hvis det gjør det, kan det tyde i retning av at årsaken kan ligge i at du skjærer tenner.


Ha det bra.