Hull i neseskilleveggen og bruk av kokain

Spørsmål

Hei. Jeg er 30 år og har de siste fem årene festet en del med bruk av kokain som en naturlig del av festingen. De to siste årene opptil hver helg. Denne sommeren var det perioder med nesten daglig bruk i ferier etc. Dette har ført til en septumperforasjon. Det startet med smerter i nesen og gjentatte bihulebetennelser. Sår og skorper etc. Da jeg fikk påvist dette fikk jeg Terra-Cortril og smører dette hver kveld. Har også kuttet ned bruken. Jeg skal til utredning for operasjon til sommeren. Jeg vet jeg bør slutte helt, men det er ikke bare bare. Hver gang jeg drikker alkohol får jeg lyst, og det har også skjedd flere ganger i det siste. Mitt spørsmål er hvor skadelig det vil være å ta feks 3-4 ganger ilpt av et år. Jeg vet jeg bør slutte helt, men vil ha et ærlig svar. Jeg tror det vil være lettere å slutte denne heltebruken hvis jeg vet at jeg kanskje kan gjøre det en sjelden gang. Vil det gjøre noen stor skade? Det skal sies at mye av grunnen til at jeg fikk hull nok var hyppig frekvens i tillegg til en periode med en langer som vi i ettertid har skjønt blandet med noe meget skittent. En venn av meg fikk også hull denne perioden. I har aldri opplevd lignende smerte og problemer av andre. Som sagt, jeg vet jeg må slutte om jeg ikke vil ødelegge mer, men hvor skadelig vil der være om man feks tok en fest hver 3-4 mnd? Før / etter operasjon? Vil tro hyppig bruk er en del av årsaken og at en enkel kveld ikke ødelegger slimhinnen / brusk. Vil slimhinnene gro tilbake. Hullet er nå ca 6mm. Setter pris på ærlig svar :)

Mann 30
Svar

Hei

Jeg skal være helt ærlig med deg.

Det er åpenbart at du har utviklet en avhengighet av kokain, så forsøk å gjøre noe med det før det er for sent.

Et hull i neseskilleveggen er ikke det som bekymrer meg mest, men heller de andre skadene slikt misbruk kan påføre kroppen (hjerneblødning/hjerneslag, strukturelle endringer i hjernen, alvorlig hjertesykdom, nyresykdom, sexuell dysfunksjon).

Når det gjelder neseskilleveggen, så er det stor risiko for at operasjonen blir mislykket. Selv ville jeg ikke operert deg, om jeg visste at du brukte kokain, uansett hvor sjeldent. Sjeldnere bruk av kokain er selvfølgelig bedre en hyppig bruk, men min anbefaling om å slutte helt, står jeg fullt og fast ved.

Gå til din fastlege og nevn det for ham. Han har taushetsplikt og kan hjelpe deg i prosessen med å slutte. Om han ikke hjelper deg personlig, så kan han henvise deg videre til de rette instansene.

Lykke til!