Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hudforandring inni nesen, kan det være kreft?

Spørsmål

Hei. I det ene neseboret har jeg et område /klump som er hvitere enn resten. Det står noen få mm ut fra neseveggen. Det ser og kjennes ut som hud med noe hard hud hvis jeg piller det av. Det gjør vondt å rive det av, og det blør litt. Så kommer det tilbake etter en dag eller to. Jeg har helseangst, og sliter med å skille hva som er farlig og ikke. Kan dette være et kreftsår eller noe annet farlig som bør sjekkes ut?

Kvinne 36
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet, og kreft er ikke det første jeg tenker på. Men jeg kan naturligvis ikke gi noen garanti for dette over internett. Det kan være et kronisk sår eller kronisk hudskade, som du vedlikeholder ved å stadig plukker på det. Derfor er det første du må gjøre nå, å slutte helt med å "pille" på det. Om det da ikke forsvinner, så synes jeg for ordens skyld at du skal la din lege undersøke dette. Hvis det da foreligger kreftmistanke, så vil du kunne bli henvist til en ØNH-lege, som eventuelt vil kunne ta vevsprøver for å se hva det er og ikke er. 

Du kan også smøre på et tynt lag med vaselin for å beskytte slimhinnen best mulig, i håp om at dette gror og forsvinner.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-