Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Høyfrekvent piping, susing, plopping i øret og tett nese

Spørsmål

Hei, Opplever til tider en høyfrekvent piping eller susing i ørene. Lyden er ikke høy men legger seg rundt andre lyder slik at det høres ut som i en boks. Det begynte for ca. 6 uker siden og da som «ploppe» lyder ved tygging eller gjesping. Disse forekommer fremdeles men ikke like ofte. Merker også at jeg blir tett i et av neseborene når det står på. Lydene kommer og går, jeg har ikke funnet ut noe mønster. Var hos fastlegen som kikket i ørene men kunne ikke se at det var problemer med ørevoks. Lurer på hva dette kan være og om det finnes noen gode råd mot dette?

Mann 45
Svar

Hei

Dine plager er mest sannsynlig relatert til øretrompeten (kanal fra nesen til mellomøret) og det kan virke som det har en sammenheng med neseslimhinnen, i og med at du blir tett i ett av neseborene når det står på. Problemet virker dermed å sitte i nesen med tilhørende åpning til øretrompeten og ikke i selve øret.

Du kan forsøke saltvannsskylling og bruk av reseptbelagt nesespray (f.eks. Nasonex, Avamys el.l.) som din fastlege kan forskrive. Dersom det ikke blir noen bedring etter noen ukers behandling, kan du be om henvisning for vurdering hos ØNH lege.

God bedring!