Høyfrekvent piping, susing, plopping i øret og tett nese

Spørsmål

Hei, Opplever til tider en høyfrekvent piping eller susing i ørene. Lyden er ikke høy men legger seg rundt andre lyder slik at det høres ut som i en boks. Det begynte for ca. 6 uker siden og da som «ploppe» lyder ved tygging eller gjesping. Disse forekommer fremdeles men ikke like ofte. Merker også at jeg blir tett i et av neseborene når det står på. Lydene kommer og går, jeg har ikke funnet ut noe mønster. Var hos fastlegen som kikket i ørene men kunne ikke se at det var problemer med ørevoks. Lurer på hva dette kan være og om det finnes noen gode råd mot dette?

Mann 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei

Dine plager er mest sannsynlig relatert til øretrompeten (kanal fra nesen til mellomøret) og det kan virke som det har en sammenheng med neseslimhinnen, i og med at du blir tett i ett av neseborene når det står på. Problemet virker dermed å sitte i nesen med tilhørende åpning til øretrompeten og ikke i selve øret.

Du kan forsøke saltvannsskylling og bruk av reseptbelagt nesespray (f.eks. Nasonex, Avamys el.l.) som din fastlege kan forskrive. Dersom det ikke blir noen bedring etter noen ukers behandling, kan du be om henvisning for vurdering hos ØNH lege.

God bedring!


Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn