Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hoste, vond hals, hodevondt, sliten/trøtt og nattesvette

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 29 år med normal helse, i daglig arbeid som rørlegger og passe fysisk form. Men, det siste året har jeg vært plaget med mye hoste, vond hals, hodevondt (tror dette kommer av høyt trykk ved hosting), generelt sliten og trøtt. Har også mye hetetokter (svetting) om nettene, og kortvarig feber noen ganger i uka. Har vært hos fastlegen og tatt blodprøver for å finne ut hva det kan være, uten resultat. Han mente det var rhinovirus, og at det ville gå over ganske fort. Dette var i sommer, og da hadde jeg allerede hatt symptomene et halvt år. Er av typen som satser på at kroppen ordner det selv. Har gitt opp fastlegen min, og står på venteliste for en ny. Hosten kommer mest om morgene og om kvelden/natta og når jeg blir anpusten. Hoster opp gulgrønne seige slimklumper, og hoster ofte så lenge at jeg kaster opp. Halsen er jevnt sår, men varierer fra dag til dag. Tror stadig jeg er i ferd med å bli frisk, før det slår tilbake igjen. Før jeg fikk dette hadde jeg alltid overskudd etter arbeid og mange baller i lufta. Nå er jeg ofte helt utslitt etter jobb, og ender med å gjøre lite. Det kjennes ut som om det sitter en infeksjon nede i halsen ett eller annet sted, som er veldig vanskelig å bli kvitt. Tror ikke det er i lungene, men er ikke sikker. Høres disse symptomene ut som noe du kjenner til?

Mann 29
Svar

Hei

Symptomene du har kan skyldes flere tilstander og gjerne en kombinasjon, så uten en klinisk undersøkelse kan det være vanskelig å finne eksakt årsak. Dersom jeg var legen din, ville jeg stilt deg spørsmål om: allergi, røyking/alkohol, snorking/pustestopp, hyppige forkjølelser, renning fra nese, bihulebetennelser, halsbetennelser, sure oppstøt og astma. Dersom du svarer nei til samtlige av disse, så vil jeg si det er umulig å stille en diagnose uten klinisk undersøkelse.

Om du du svarer ja på noen av disse, så anbefaler jeg deg å nevne det for din fastlege. Kanskje det kommer noen gode råd ut av det, eller evt. en henvisning for videre utredning.

Håper svaret kan være til hjelp i din søken etter årsak.

God bedring og lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-