Høreselstap

Spørsmål

Hei Jeg er en kvinne på 70 år, som har plager med svimmelhet, øresus og nedsatt hørsel. For 6 år siden så mistet jeg plutselig hørselen på venstre øre, som følge av dette, så ble jeg svimmel, fikk vondt i hodet, øresus, og følte jeg hadde propp og klem i øret! Var og fikk tatt MR, og var hos øre nese hals, men de fant ikke noe galt annet enn at hørselen ble satt kraftig ned. , fikk da høreapparat,som selvfølgelig hjalp på hørselen, men ikke på ubehaget jeg har hatt siden. I august 2018 falt jeg og fikk et stort slag på venstre side, dette medførte et forferdelig hodevondt, fikk tatt ny MR etter to mnd, da viste det seg at jeg hadde en blødning på høyere side, mellom hjernebarken og hjernen, område var da på 8 mm, var på kontroll i slutten av januar, da hadde den minket til 2 mm, fikk beskjed om at det ikke var så unaturlig å få en blødning på motsatt side av der jeg slo meg. I slutten av desember fikk jeg samme opplevelsen med hørselstap, på høyere side, men ikke så kraftig. Jeg har stadig ubehag med vondt i nakken også, og svimmelhet. Jeg har lest litt om hva Menier er for noe, ligner jo ve4ldig på min tilstand, men det er ingen lege som har antydet dette, så derfor spør jeg dere om dere kan ha noen teori om hva dette kan skyldes, og om det evnt er farlig å fly, skal på en sydentur om 2 uker.

Kvinne

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg forstår det slik at hørselstapet har vært permanent. forhold i mellomøret som årsak ville nok ØNH legen påvist. Sannsynligvis er det i det indre øret eller nerver fra øret hvor årsaken sitter. Meniere er absolutt en mulighet, men dette kommer som anfall og hvor hørselen kommer tilbake igjen. Det  kan over tid gi noe redusert hørsel, men ikke slik du beskriver det. Jeg regner med at du har tatt hørselstester og der kan man kartlegge mye omkring hørselstapet. Meniere ville blitt foreslått om det passet med funnene. Det er vanskelig å si noe mer om årsak ut fra det du beskriver. Det er uansett ikke farlig å reise med fly slik du beskriver plagene! Jeg ønsker deg god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-