Hodepine og bihuler

Spørsmål

Jeg har hatt hodepine stort sett hver dag siden januar. Jeg tok bilder av bihuler i mars samt blodprøve. Hadde litt høy senkning og normal CRP. Fikk allikevel en kur med Ery max mot betennelse i bihulene. Dete hjalp ikke noe. Hadde et opphold fra smertene ca tre uker i mai. Men smertene kom tilbake. Har ofte mye trykk i nese, kinnbein, øye og pannepartier. Førte hodepinedagbok i tre måneder. Fikk påvist bihulebetennelse igjen og fikk en kur med tetracycliner (husker ikke navnet men det begynte på D). Dette hjalp heller ikke. Nå begynner jeg å bli bekymret for hva dette kan være. Går ikke på noen medikamenter. Sluttet med p-pille i mars. Hr også vært mer kvalm i det siste og svimmel. Er ikke gravid.

Relevante sykdommer/medisiner: Stoffskifte sykdom. struma.

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du skriver ikke hva bildene av bihulene viste, men sykehistorien din gir jo mistanke om at det enten foreligger en kronisk bihuleaffeksjon eller at det kanskje er anatomiske forhold i bihulene dine som disponerer for gjentatte bihuleinfeksjoner eller ihvertfall trykksymptomer. En forklaring på dette kan være at det foreligger slimhinnefortykkelser eller polypper som stenger delvis for utløpet av bihulene til nesehulen og som gjør at trykkutlikningen ikke er slik den skal være. Dette kan igjen disponere for infeksjon, men vanligvis er det trykksymptomene som er ubehagelige og ekte bakterielle, antibiotikakrevende bihuleinfeksjoner er nok ikke reelt tilstede like ofte som de behandles på mistanke i almennpraksis.

Jeg synes det er riktig å ta ny CT av bihulene og hodet (hjernen) for å avklare om det er anatomiske forandringer her som kan forklare symptomene dine. En utredning hos ørenesehalslege er videre fornuftig med tanke på om det skal gjøres operative inngrep for å bedre trykkutjevningen og drenasjen fra bihulene. CT av hodet er fornuftig for å avklare om det er andre forklaringer til hodepinen din.

Legen din bør også diskutere med deg andre forklaringer, som feks stiv nakkemuskulatur, synsproblemer, stress og nevrologiske sykdommer. Imidlertid er det vanligste vanligst og hvis hodepinen synes å skrive seg fra bihulene tror jeg er forklaringen er i den retning jeg har beskrevet over.

Lykke til!!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn