Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Frivillig kvelning under sex

Spørsmål

Hei, for cirka 10 dager siden opplevde jeg å bli kvalt. Det var i sexuell sammenheng, hvor jeg og en partner hadde samleie og vi ble begge enig om at vi skulle prøve ut denne form for akt.. Vedkommende holdt meg i cirka 4 sekunder, og jeg mistet pusten. Jeg mistet ikke bevisstheten, dvs. jeg besvimte ikke. Men grepet var alikevell ganske hardt. Understreker at vi begge ønsket dette, og det var ikke med vilje vedkommede gjorde det. Jeg har i senere tid hatt veldig vondt i halsen, (følelsen av at det er en ball i halsen), samt. smerter ved svelgning. Jeg har også hatt vondt på høyre side av halsen, samt høyre side av hodet. Har også følelsen av at jeg hører verre på høyre øre, samme side hvor smertene kommer fra. Har også litt pustevansker. Det som skremmer meg er at dette har vedvart nå i 10 dager. Er veldig redd og engstelig for dette. Mitt spørsmål er da, om det kan ha skjedd en stor skade på en blodåre på halsen, grunnet svelgvansker? Eller eventuelt om det kan ha skadet en blodåre som går til hode/øret? Kan det være en klemskade, eller tror du det kan være noe farligere? Kan det ta lang tid før det helbreder ? Jeg har oppsøkt fastlegen min, men han mente jeg ikke trengte ta noe CT/MR av hode/hals. Hvilken undersøkelse er anbefalt å ta i slike situasjoner? CT eller MR av hode+hals? Hva gir mest korrekt svar? Hva tenker du? Hilsen, Kvinne 28 år.

Kvinne 28
Svar

Hei.


Det er ganske klart at dine plager nå skyldes mekanisk skade i halsen, altså på muskler m.v. Eventuelt små blødninger og hevelser i muskler og bløtvev, med andre ord ufarlige plager, jfr ditt spørsmål. Med andre ord en slags klemskade, som du selv antyder. Dette vil derfor gå over av seg selv med mer tid, og det er ikke noe som kan eller skal utredes videre med noen undersøkelser. Det er heller ingen tilgjengelig behandling for dette, annet enn tid. Eksakt hvor lang tid det tar, kan ikke forutsies, og det vi skje gradvis. Jeg vil sterkt anta at det nå start begynner å avta. For store bekymringer kan bidra til å vedlikeholde plagene, både psykologisk og via ubevisste spenninger i muskulatur i halsen som følge av bekymringer, så prøv å legge dette fra deg og bare ta tiden til hjelp.

God bedring, og ha det bra.

PS Unødvendig å si, men allikevel: Denne type seksuell praksis er uhyre farlig å leke med, og det finnes en rekke eksempler på dødsfall forbundet med frivillig kvelning under sex, så ikke prøv det flere ganger.