Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Forstørret spyttkjertel, hva kan det skyldes?

Spørsmål

Hei. Jeg er en dame på 53 år. Jeg har innimellom hatt problemer med å hoste opp. Føler at noe sitter i halsen. Jeg har ikke problemer med å svelge og er ellers i god form. Jeg fikk anbefaling om å ta en klinisk undersøkelse etter CT av halsen. Det ble påvist økt vevsfylde i spyttkjertel på høyre side. CT av lunger og skjelett var bra. Jeg venter på legetime, men har ikke funnet ut hva det kan være

Kvinne 53
Svar

Hei.


"Økt vevsfylde" i spyttkjertelen betyr at den er større enn vanlig. Det kan ha flere årsaker, både ufarlige og farligere. Den kan være større uten at det foreligger noen spesiell årsak, den kan øke som følge av infeksjoner, evt avløpshinder for spyttet (stein i spyttgangene) og som følge av svulster, både godartede og ondartede.  

Jeg kan naturlig nok ikke gi deg svaret på hvorfor din spyttkjertel er forstørret, ut fra kun den informasjonen som foreligger her, og det er derfor du skal følges opp videre nå av lege. Legen vil da ta stilling til hva som skal gjøres videre, blant annet ut fra CT-beskrivelsen. Undersøkelse hos ØNH-lege kan være aktuelt.

Jeg forstår veldig godt at du gjerne skulle ønske svar på hva dette er og hva det ikke er, men det lar seg dessverre ikke gjøre i denne settingen vi har her. Håper allikevel at det er noe av nytte i informasjonen jeg har gitt deg her, og ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-